Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το απόγευμα της Παρασκευής ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13», Αιμίλιος Λιάτσος. Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:00 αφέθηκε ελεύθερος. Ο εισαγγελέας δεν άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη, ενώ διέταξε περαιτέρω προκαταρτική εξέταση την οποία ανέθεσε σε πταισματοδίκη.
 
Νωρίτερα οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από τα γραφεία της εφημερίδας ,στο Α.Τ. Συντάγματος , έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Έλενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να αναφέρεται στην εφημερίδα το όνομα της Έλενας Τζούλη.

Όπως σχολίασε ο δικηγόρος του Αιμίλιου Λιάτσου,κ. Χρύσανθος Γκλαβάς, «τελικά η δικαιοσύνη είναι στα χέρια κάποιον, δεν μπορεί να συλλαμβάνουν δημοσιογράφο για τέτοιο λόγο. Αν λειτουργούν έτσι οι θεσμοί τότε οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

Δείτε τι δήλωσε ο δημοσιογράφος :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα βγαίνοντας από το Α.Τ. ο Αιμίλιος Λιάτσος δήλωσε: «θα τα πούμε στο δικαστήριο .Ότι είπε ο κ. Γεωργαλάς, το είπε ο κ. Γεωργαλάς. Στην εποχή του δεν θα συλλάμβαναν δημοσιογράφο».

Τι αναφέρεται στην εφημερίδα

Σήμερα η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του χουντικού προπαγανδιστή Γιώργου Γεωργαλά, η οποία αναφέρεται  σε συνομιλία του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και σε παρέμβαση της συζύγου του. Η υπόθεση αφορά στη συγγραφή βιβλίου για την «17η Νοέμβρη», υπόθεση παλαιά και… πολύπλοκη.

Το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται στην σύζυγο του Πάνου Καμμμένου είναι το εξής: «Την επόμενη μέρα στις 8 Απριλίου μου τηλεφώνησε ο κύριος Καμμένος αργά την νύχτα και μου έδωσε την δεύτερη γυναίκα του την Ελένη, με σκοπό να την πείσω να τον αφήσει να ασχοληθεί με την πολιτική. Η σύζυγός του είχε αντιρρήσεις. Εγώ είχα πείσει και την οικογένειά του να τον αφήσουν να ασχοληθεί με την πολιτική. Πράγματι μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο. Την άλλη μέρα στις 10 Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο Καμμένος να με ευχαριστήσει διότι πείστηκε η Ελένη και έπαψε να έχει αντιρρήσεις. Από εκεί και πέρα εξαφανίστηκε, δεν έστειλε άλλα χρήματα, δεν απαντούσε…..»

Τα παραλειπόμενα του… δημοσιεύματος

Ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13», σε δημοσίευμά του επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη της τάξεως των 1 δισ. δραχμών.

Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».

Επιπλέον, γίνεται μνεία στη σύζυγο του κ. Καμμένου, Ελένη Τζούλη, για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».

Τη σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου σχολίασε ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter:

Δείτε φωτογραφίες από τη σύλληψη του δημοσιογράφου αλλά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παρασκευή +13»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης