Το ενδιαφέρον της να συνεργαστεί με τον 18χρονο χάκερ Όουεν Γουόκερ ανακοίνωσε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να συνδράμει και αυτός στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Ο 18χρονος χάκερ, μαζί με ένα δίκτυο άλλων χάκερ, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 20 εκατομμύρια δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων χρηστών, αφού πρώτα είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υπολογιστών τους.
Ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση κάλεσε τον έφηβο χάκερ να καταβάλει αποζημίωση ύψους 10.000 δολαρίων και να παραδώσει όσα περιουσιακά στοιχεία απέκτησε από αυτή τη δραστηριότητα.
Ο Γουόκερ, όπως αποδείχθηκε, δεν αποκόμισε ούτε ένα ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, παρά μόνο 30.000 δολάρια για το εξελιγμένο λογισμικό που ανέπτυξε.

