Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Σε τι οφείλεται ο πόνος στην ουρήθρα;

Με λένε Θανάση και είμαι 67 χρόνων. Παρακολουθώ τη στήλη σας και σας ευχαριστώ και εγώ για τις ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες που μας παρέχετε. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Εδώ και λίγες ημέρες έχω έναν πόνο στο πέος στην ουρήθρα. Όχι τσούξιμο κατά την ούρηση, αλλά πόνο. Γενική ούρων που έκανα ήταν οι καλύτερες. Το ραντεβού στον ουρολόγο είναι μετά 20 ημέρες. Από που μπορεί να προέρχεται αυτός ο πόνος και τι εξέταση πρέπει να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητέ,

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για λοίμωξη στον προστάτη σας (προστατίτιδα). Πρέπει να προχωρήσετε σε έλεγχο υπό τις οδηγίες ιατρού (η γενική ούρων σχεδόν πάντοτε είναι αρνητική σε τέτοιες περιπτώσεις).

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης