Πρέπει να αναθεωρηθεί το αφήγημα της «γρίπης» του 1918-19;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήπως ένα εμβολιαστικό πείραμα σε Αμερικανούς στρατιώτες προκάλεσε την επιδημία του 1918-19;

 

Του Kevin Barry, προέδρου της First Freedoms, Inc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

7 Απριλίου 2020

 

Ο Kevin Barry είναι ο Πρόεδρος του οργανισμού FirstFreedoms,Inc. Είναι πρώην ομοσπονδιακός πληρεξούσιος, εκπρόσωπος στο κεντρικό γραφείο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του ενδιαφέροντος βιβλίου Whistleblower: Εκθέτοντας την απάτη των CDCστην έρευνα για τον αυτισμό.

 

www.firstfreedoms.org– email: kb151@protonmail.com.

Μήπως ένα πείραμα εμβολιασμού σε Αμερικανούς στρατιώτες προκάλεσε την επιδημία του 1918-19 που σκότωσε 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους

 

Οι στρατιώτες από το στρατόπεδο FortRileyτου Κάνσας, άρρωστοι με «ισπανική γρίπη» σε ένα νοσοκομειακό θάλαμο στο CampFunston. Πηγή εικόνας .

 

Μήπως ένα εμβολιακό πείραμα σε Αμερικανούς στρατιώτες για την βακτηριακή πνευμονία, μπορεί να έχει προκαλέσει την πανδημία του 1918-19 που σκότωσε 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους;

 

Τι θα συμβεί αν δεν είναι αληθινή η ιστορία που μας διδάσκεται;

 

Τι γίνεται αν η λοίμωξη δεν ήταν η γρίπη καιδεν είχε ισπανική προέλευση;

 

Τα έγγραφα που αναλύθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτουν ότι αυτό που ονομάζεται «ισπανική γρίπη» μπορεί να προκλήθηκε από ένα απαράδεκτο εμβολιακό πείραμα σε Αμερικανούς στρατιώτες.

 

Ανατρέχοντας στη 100ή επέτειο από το τέλος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, πρέπει να εμβαθύνουμε βαθύτερα στην επίλυση αυτού του μυστηρίου.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

•Ο λόγος για τον οποίο η σύγχρονη τεχνολογία δεν μπόρεσε να εντοπίσει το στέλεχος της γρίπης-φονιά της πανδημίας του 1918, είναι ότι αιτία της δεν ήταν η γρίπη.

 

•Περισσότεροι στρατιώτες πέθαναν κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου από ασθένεια παρά από σφαίρες.

 

Η πανδημία δεν ήταν γρίπη. Υπολογίζεται ότι το 95% (ή και υψηλότερο) των θανάτων προκλήθηκαν από βακτηριακή πνευμονία, όχι από ιό της γρίπης.

 

Η πανδημία δεν ήταν ισπανική. Οι πρώτες περιπτώσεις βακτηριακής πνευμονίας το 1918,εντοπίστηκαν σε στρατιωτική βάση στο FortRiley του Κάνσας.

 

Από21 Ιανουαρίου έως 4 Ιουνίου 1918,χορηγήθηκε πειραματικά σε στρατιώτες στο στρατόπεδο FortRileyένα πειραματικό βακτηριακό εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Rockefellerτης Νέας Υόρκης, που παρασκευάστηκε από ορό προσβληθέντων αλόγων.

 

•Στο υπόλοιπο του έτους 1918, καθώς αυτοί οι στρατιώτες (που συχνά ζούσαν και μεταφέρονταν κάτω από πολύ κακές υγειονομικές συνθήκες) στάλθηκαν στην Ευρώπη για να πολεμήσουν, τα βακτήρια εξαπλώνονταν σε κάθε στάση της διαδρομής τους ανάμεσα στο Κάνσας και στις πρώτες γραμμές του μετώπου στη Γαλλία.

 

•Μιά μελέτη περιγράφει στρατιώτες με «ενεργές μολύνσεις» από βακτηρίδια που αποίκιζαν στη μύτη και το λαιμό τους, ενώ άλλοι (που, συχνά, συνυπήρχαν μαζί τους στους ίδιους χώρους), ήταν πολύ επιρρεπείς να νοσήσουν, συμβάλλοντας έτσι στην ταχεία εξάπλωση της νόσου.(1)

 

Η [ισπανική]δήθεν «γρίπη» πρόσβαλε υγιείς ανθρώπους, όπως και η βακτηριακή πνευμονία. Αλλά, η γρίπη προσβάλλει κυρίως νέους με βαριά υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένους και ανοσοκατασταλμένους.

 

•Όταν τελείωσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος στις 11 Νοεμβρίου 1918, οι στρατιώτες επέστρεψαν στις πατρίδες τους και στους στρατώνες των αποικιών των χωρών τους, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η βακτηριακή πνευμονία παγκοσμίως και να αυξηθούν οι θάνατοι απ’ αυτή.

 

•Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Ινστιτούτο Rockefellerέστειλε επίσης τον ορό κατά της μηνιγγίτιδας στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και άλλες χώρες, βοηθώντας έτσι στην εξάπλωση της επιδημίας παγκοσμίως.

 

•Κατά την πανδημία του 1918-19, η λεγόμενη [«ισπανική»]δήθεν «γρίπη» προκάλεσε το θάνατο 50-100 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολλών στρατιωτών.

 

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η ασθένεια σκότωσε πολύ περισσότερους στρατιώτες όλων των αντιμαχόμενων πλευρών από ό,τι τα πολυβόλα, το αέριο μουστάρδας και οτιδήποτε άλλου σχετίζεται τυπικά με τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Έχω προσωπική σχέση με την [Ισπανική]«γρίπη» γιατί, ανάμεσα σ’ αυτούς που πέθαναν από ασθένειες το 1918-19 ήταν και μέλη των οικογενειών των γονέων μου. Η γιαγιά του πατέρα μου πέθανε από πνευμονία το 1918, ενώ η αδελφή του πατέρα μου κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και πέθανε από τη «γρίπη» το 1919.

 

Υποψιάζομαι ότι πολλές αμερικανικές οικογένειες, και πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο, επηρεάστηκαν με παρόμοιο τρόπο από τη μυστηριώδη «ισπανική» γρίπη.

 

Το 1918, η «γρίπη» ήταν ένας συνήθης όρος για ασθένειες άγνωστης προέλευσης. Δεν είχε το συγκεκριμένο νόημα που έχει σήμερα. Ο όρος γρίπη σήμαινε κάποια μυστήρια ασθένεια που έπεφτε από τον ουρανό και προέρχεται από τη λατινική λέξη «επίσκεψη» με την αστρολογική έννοια, που σημαίνει «επίσκεψη» υπό την επίδραση των αστεριών.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑΣΗΜΕΡΑ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΌ 100 ΧΡΟΝΙΑ

 

Μεταξύ 1900-1920, έγιναν τεράστιες προσπάθειες στον βιομηχανικό κόσμο για να οικοδομηθεί μια καλύτερη κοινωνία. Θα χρησιμοποιήσω τη Νέα Υόρκη ως παράδειγμα για να συζητήσω τρεις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία που συνέβησαν στη Νέα Υόρκη κατά το διάστημα αυτό και τις επιπτώσεις τους στη θνησιμότητα από μολυσματικές ασθένειες.

 

1. Καθαρό νερό και αποχέτευση

 

Στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύστημα (που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα) για να φέρει καθαρό νερό στην πόλη από το Catskills. Παράλληλα, κατασκεύασε πάνω από 6.000 μίλια αποχέτευσης για να απομακρύνει και να επεξεργαστεί τα απόβλητα, τα οποία προστατεύουν το πόσιμο νερό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει τηνπρωταρχική σημασία του καθαρού νερού και της υγιεινής στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών. (2)

 

2. Ηλεκτρισμός

 

Στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα ηλεκτρικό δίκτυο, με τρόπο ώστε ο ηλεκτρισμός να ήταν διαθέσιμος σε κάθε σπίτι. Η ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει την ψύξηΗ ψύξη είναι ένας αφανής ήρωας προς όφελος της δημόσιας υγείας. Όταν τα τρόφιμα ψύχονται από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι, το κοινό προστατεύεται από πιθανές μολυσματικές ασθένειες. Η φτηνή ανανεώσιμη ενέργεια είναι σημαντική για πολλούς λόγους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών.

 

3. Φαρμακευτική βιομηχανία

 

Στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η Νέα Υόρκη έγινε η έδρα του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Rockefeller (σήμερα Πανεπιστήμιο Rockefeller), στο οποίο γεννήθηκε η σύγχρονη φαρμακευτική βιομηχανία. Το Ινστιτούτο πρωτοστάτησε σε πολλές από τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί σήμερα η φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης και της παρασκευής ορών εμβολίων. Το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε πειραματικά στους στρατιώτες στοFortRiley,είχε παρασκευαστεί από ορό αλόγων.

 

Τα ποσοστά θνησιμότητας των ΗΠΑ από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1965 δείχνουν σαφώς ότι το καθαρό πόσιμο νερό, τα αποχωρητήρια, τα αποτελεσματικά συστήματα αποχέτευσης και τα ψυγεία συνδυάστηκαν και συντέλεσαν από κοινού στην αποτελεσματική μείωση της θνησιμότητας από μολυσματικές ασθένειες ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ εμβόλια για τις ασθένειες αυτές.

 

Οι γιατροί και οι κατασκευαστές φαρμάκων απλώς υπεξαίρεσαν τα εύσημα για τη μείωση της θνησιμότητας από μολυσματικές ασθένειες, που δικαιωματικά ανήκουν στους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους και τους μηχανικούς.

 

Εάν οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Rockefeller το 1918, οδήγησαν σε μια πανδημική ασθένεια που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, ποια διδάγματα που θα μπορούσαν να βγουν απ’ αυτό και να εφαρμοστούν στο 2020;

 

Η ασθένεια δεν ήταν «ισπανική»

 

Ενώ παρακολουθούσα ένα επεισόδιο αμερικανικής ιστορίας στο PBS πριν από μερικούς μήνες, με εξέπληξε το γεγονός όταν αναφέρθηκε ότι τα πρώτα κρούσματα της «ισπανικής γρίπης» εκδηλώθηκαν στο FortRiley του Κάνσας το 1918. Σκέφτηκα πώς είναι δυνατόν αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός να μην έχει διερευνηθεί και να μην έχει αποκατασταθεί εδώ και 100 χρόνια;

 

Γιατί «ισπανική»;

 

Η Ισπανία ήταν μία από τις λίγες χώρες που δεν συμμετείχαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολες ή σχεδόν όλες οι εμπόλεμες χώρες λογόκριναν τον τύπο τους για να μη υπονομευθεί το ηθικό των ενόπλων δυνάμεών τους.

 

Η Ισπανία, απαλλαγμένη από λογοκριτικές παρεμβάσεις λόγω της μη-συμμετοχής της στον πόλεμο, ήταν φυσικό να αποτελέσει τη χώρα από την οποία προέρχονταν όλες οι σχετικές δημοσιογραφικές μεταδόσεις για τους ανθρώπους που πέθαιναν από ασθένειες. Οι εμπόλεμες χώρες δεν ήθελαν να επιβαρύνουν με έναν επιπλέον φόβο τα στρατεύματά τους, και έτσι ήταν ικανοποιημένες με τον αποδιοπομπαίο τράγο, την Ισπανία. Οι στρατιώτες όλων των αντιμαχόμενων πλευρών διατάσσονταν να διασχίζουν τη γη υπό τις ριπές των πυροβόλων όπλων, πράγμα εξαιρετικά τρομακτικό, χωρίς να γνωρίζουν ότι τα χαρακώματα ήταν το πεδίο διάδοσης της αρρώστιας.

 

Εκατό χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα να απαλειφθεί ο όρος «ισπανική» από κάθε αναφορά στην πανδημία του 1918. Εάν η «γρίπη» ξεκίνησε από μια στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κάνσας, τότε η ασθένεια θα μπορούσε και θα έπρεπε να ονομαστεί κάπως πιο εύστοχα. [π.χ., αμερικανική]

 

Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές, οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά τι πραγματικά προκάλεσε την πανδημία.

 

Είναι πιθανό ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η «ισπανική γρίπη» δεν αποκαταστάθηκε ονοματολογικά, έγκειται στο ότι βοηθά στη συγκάλυψη της προέλευσης της πανδημίας.

 

Εάν η προέλευση της πανδημίας προέρχονταν από την χορήγηση ενός πειραματικού εμβολίου σε στρατιώτες των ΗΠΑ, τότε οι ΗΠΑ μπορεί να προτιμούν να την ονομάζουν «Ισπανική γρίπη» αντί για «βακτηριακή νόσο του FortRiley» του 1918 ή κάτι παρόμοιο. Η «ισπανική γρίπη» ξεκίνησε από εκεί που χορηγήθηκε το πειραματικό βακτηριακό εμβόλιο, πράγμα που το κατέστησε τον κύριο ύποπτο ως πηγή των βακτηριακών λοιμώξεων που σκότωσαν τόσους πολλούς.

 

Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθεί το κύριο δόγμα του μάρκετινγκ των εμβολίων ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές», εάν ένα πειραματικό εμβόλιο που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τα χρόνια της πρωτόγονης φάσης κατασκευής των εμβολίων, προκάλεσε το θάνατο 50-100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Βέβαια, η διαπίστωση ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές … εκτός από το ενδεχόμενο να έχουμε σκοτώσει 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους το 1918-19»είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό ως σλόγκαν του μάρκετινγκ από ότι το υπερβολικά απλοϊκό «τα εμβόλια σώζουν ζωές».

 

Η ασθένεια που σκότωσε τόσους ανθρώπους δεν οφείλονταν σε ιό, 

αλλά σε ΒΑΚΤΗΡΙΟ

 

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπήρξε πολλή συζήτηση για την «ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας». Οι κατασκευαστές εμβολίων για τη γρίπη στις ΗΠΑ σφετερίστηκαν δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων για να αναπτύξουν εμβόλια προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μια θανατηφόρα πανδημία «γρίπης», όπως αυτή του 1918-19.

 

Η αξιοποίηση της γρίπης με την επίκληση της [ισπανικής]δήθεν «γρίπης» βοήθησε τους κατασκευαστές εμβολίων να αποσπάσουν δισεκατομμύρια δολάρια από τις κυβερνήσεις, παρόλο που οι επιστήμονες γνώριζαν ότι στην πανδημία του 1918-19, ο πραγματικός φονιάς ήταν η βακτηριακή πνευμονία. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από χιλιάδες αυτοψίες.

 

Σύμφωνα με το έγγραφο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) του 2008,η βακτηριακή πνευμονία ήταν ο δολοφόνος σε ποσοστό τουλάχιστον 92,7% των αναθεωρημένων αυτοψιών 1918-19. Το πραγματικό ποσοστό είναι πιθανώς υψηλότερο από 92,7%.

 

Οι ερευνητές εξέτασαν πάνω από 9.000 αυτοψίες και διαπίστωσαν ότι «δεν υπήρχαν αρνητικά (βακτηριακά) αποτελέσματα πνευμονικής καλλιέργειας».

 

«Σε 68 σειρές αυτοψίας υψηλής ποιότητας , στις οποίες θα μπορούσε να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης μη-δηλωμένων αρνητικών καλλιεργειών, το 92,7% των πνευμονικών καλλιεργειών ήταν θετικό για ≥1 βακτήριο … Σε μια μελέτη περίπου 9.000 ατόμων που παρακολουθήθηκαν κλινικά για γρίπη, με ανάλυση ή αυτοψία, οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη τεχνική καλλιέργειας πνευμονοκόκκων ή στρεπτόκοκκων, τα εντόπισαν σε 164 από 167 δείγματα ιστού πνεύμονα.

Από τις καλλιέργειες, στις 89 εντοπίστηκαν μόνο πνευμονόκοκκοι, στις 19 μόνο στρεπτόκοκκοι, στις 34 πνευμονόκοκκοι και στρεπτόκοκκοι, στις 22πνευμονόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι και άλλοι οργανισμοί (κατά κύριο λόγο πνευμονόκοκκοι και μη- αιμολυτικοί στρεπτόκοκκοι), και στις 3 μόνο μη-αιμολυτικοί στρεπτόκοκκοι. Δεν υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα πνευμονικής καλλιέργειας». (3)

Οι πνευμονόκοκκοι ή οι στρεπτόκοκκοι βρέθηκαν «σε 164 δείγματα ιστών πνεύμονα από τα 167 που εξετάστηκαν». Δηλαδή στο 98,2%. Ο φονιάς ήταν τα βακτήρια.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣΤΟΥ 1918-19

(ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ»ΓΡΙΠΗΣ]

 

Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν τον πόλεμο τον Απρίλιο του 1917, η νεοσύστατη φαρμακοβιομηχανία είχε κάτι που δεν διέθετε ποτέ πριν: ένα πλήθος ανθρώπων-πειραματόζωων μεταξύ των στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν για τη συγκρότηση των αμερικάνικων δυνάμεων που θα στέλνονταν στην Ευρώπη.

 

Πριν από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο το 1917, ο αμερικανικός στρατός διέθετε 286.000 άντρες. Οι ανάγκες του πολέμου συντέλεσαν στη διόγκωσή του και μετά τον πόλεμο οι επιστρατευμένοι αποστρατεύθηκαν το 1920 και ο στρατός των ΗΠΑ μειώθηκε σε 296.000 άνδρες.

 

Κατά τη διάρκεια των πολεμικών χρόνων 1918-19, ο στρατός των ΗΠΑ αποτελούνταν από 6.000.000 άνδρες, από τους οποίους 2.000.000 άνδρες αποστάλθηκαν στο εξωτερικό. Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών του Rockefeller εκμεταλλεύτηκε αυτή τη τεράστια διαθεσιμότητα ανθρώπινων-ινδικών χοιριδίων για να διεξάγει πειράματα εμβολιασμού.

 

Έκθεση σχετικά με τον εμβολιασμό και τις παρατηρήσεις των συγκολλητινών στο αίμα των αιμοφόρων αγγείων του Dr. Frederick L. Gatesαπό το νοσοκομείο βάσης, το FortRileyστο Κάνσας και το The Rockefeller Institute for Medical Research, Νέα Υόρκη.[παραλήφθηκε στις 20 Ιούλιου 1918]

 

[ΣτΣΔιαβάστε ολόκληρο το έγγραφο για το FortRiley,  για να διαπιστώσετε την προχειρότητα με την οποία διεξάγονται αυτά τα πειράματα στις ένοπλες δυνάμεις].

 

ΟDr. Gatesαναφέρει ότι από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου 1918, έγινε ένα πείραμα στο οποίο χορηγήθηκαν στους στρατιώτες 3 δόσεις βακτηριακού εμβολίου της μηνιγγίτιδας. Εκείνοι που διεξήγαγαν το πείραμα στους στρατιώτες, απλώς «έπαιζαν την κολοκυθιά» με τον αριθμό των δόσεων ενός εμβολίου που παρασκευάστηκε από ορό αλόγων.

 

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών πρόβλεπε τη χορήγηση 3 δόσεων:4.792 άντρες πήραν την πρώτη δόση, 4.257πήραν και τη 2η δόση (μείον 11%) και 3.702 πήραν και τις τρεις δόσεις (μείον 22.7%).

 

Συνολικά 1.090 άνδρες δεν βρίσκονταν στο στρατόπεδο για να κάνουν την 3η δόση. Τι συνέβη με αυτούς τους 1.090 στρατιώτες; Ήταν με το τρένο από το Κάνσας προς τις ανατολικές ακτές προκειμένου να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο για την Ευρώπη; Ήταν στο νοσοκομείο FortRiley; Η έκθεση του Dr. Gates δεν το αναφέρει.

 

Μια εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού AmericanExperienceέριξε φως στο ερώτημα «πού θα μπορούσαν να είναι εκείνοι οι 1.090 άνδρες»

 

Ο Gatesξεκίνησε τα πειράματά του τον Ιανουάριο του 1918.Μέχρι τον Μάρτιο του 2018, εισέρχονταν στο ιατρείο στο FortRiley«100 άνδρες κάθε ημέρα». Ανάμεσά τους είναι και οι άνδρες που δεν αναφέρονται στην Έκθεση του Dr. Gates, εκείνοι που δεν έκαναν τη 2η ή την 3η δόση;

 

«Το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου, έπεσε το πρώτο ντόμινο σηματοδοτώντας την έναρξη του πρώτου κύματος της «γρίπης» του 1918.Ο μάγειρας AlbertGitchellείπε στο ιατρείο του στρατοπέδου ότι υπήρχαν καταγγελίες για κάποια “κακή αρρώστια”. Ακολούθησε ο διοικητής LeeDrakeπου είπε ότι και σ’ αυτόν έγιναν παρόμοιες αναφορές. Μέχρι το μεσημέρι, ο γιατρός του στρατοπέδου Edward Schreiner είχε δει πάνω από 100 άρρωστους άνδρες που όλοι έπασχαν από την ίδια ασθένεια … »(5)

 

Ο Gates αναφέρει ότι πολλοί από τους άνδρες που πήραν μέρος στο πείραμα εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη: βήχα, έμετο και διάρροια μετά τη λήψη του εμβολίου.

 

Αυτά τα συμπτώματα είναι καταστρεπτικά για τους άνδρες που ζουν σε στρατώνες, ταξιδεύουν με τρένα προς τις ακτές του Ατλαντικού, από κει ταξιδεύουν με πλοία στην Ευρώπη και, στη συνέχεια, ζουν και πολεμούν μέσα σε χαρακώματα.

 

Οι ανθυγιεινές συνθήκες σε κάθε στάδιο αυτού του ταξιδιού αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση μιας μεταδοτικής ασθένειας όπως η βακτηριακή πνευμονία.

 

Από την έκθεση του Dr. Gates:

 

«Αντιδράσεις: Σημειώθηκαν αρκετές περιπτώσεις χαλαρότητας των εντέρων ή παροδικής διάρροιας. Αυτό το σύμπτωμα δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως. Οι προσεκτικές έρευνες σε μεμονωμένες περιπτώσεις επιβεβαίωναν συχνά την πληροφορία ότι οι άνδρες που παραπονέθηκαν για τις επιδράσεις του εμβολιασμού υπέφεραν από ήπια καταρροή, ρινοφαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα κλπ., από τη στιγμή της ένεσης.

Μερικές φορές η αντίδραση ξεκίνησε από μια αίσθηση δροσιάς ή ψύχους και αρκετοί άνδρες παραπονέθηκαν για πυρετό κατά τη διάρκεια της επόμενης νύχτας.

Στη συνέχεια, συχνότατα εμφανίζονταν ναυτία, ζαλάδες και γενικά «πόνοι» στις αρθρώσεις και τους μύες, οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις εντοπίζονταν ιδιαίτερα στον αυχένα ή στην οσφυϊκή περιοχή, προκαλώντας ακαμψία στο λαιμό ή την πλάτη. Μερικές ενέσεις ακολουθήθηκαν από διάρροια.

Τα συμπτώματα ήταν παρόμοια με τα συμπτώματα της επιδημικής μηνιγγίτιδας και αρκετοί εμβολιασμένοι άνδρες στάλθηκαν ως ύποπτοι στο νοσοκομείο της βάσης για διάγνωση». (4)

 

Σύμφωνα με τον Gates, γίνονταν τυχαίες δόσεις του πειραματικού βακτηριακού εμβολίου μηνιγγίτιδας σε στρατιώτες. Στη συνέχεια, μερικοί από τους στρατιώτες είχαν συμπτώματα που «ήταν παρόμοια μ’ αυτά της μηνιγγίτιδας», αλλά ο Dr. Gatesδιατυπώνει τον υποθετικό ισχυρισμό ότι δεν ήταν πραγματική μηνιγγίτιδα και ότι οι στρατιώτες εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια μ’ αυτά της γρίπης. Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, ήταν γνωστό και τότε και τώρα, ότι μιμείται συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη(6)

 

Ίσως η ομοιότητα των πρώιμων συμπτωμάτων της βακτηριακής μηνιγγίτιδας και της βακτηριακής πνευμονίας με τα συμπτώματα της γρίπης να είναι ο λόγος για τον οποίο οι παρενέργειες των πειραματικών εμβολίων στο FortRileyδεν θεωρήθηκαν ως πιθανή αιτία της [ισπανικής] «γρίπης» επί 100 χρόνια και πλέον.

 

ΠΩΣ Η [“ΙΣΠΑΝΙΚΗ”]«ΓΡΙΠΗ» ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ;

 

Υπάρχει ένα στοιχείο μιας τέλειας θύελλας στον τρόπο με τον οποίο τα βακτηρίδια του Gates εξαπλώνονται. Ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε μόλις 10 μήνες μετά τις πρώτες χορηγήσεις του πειραματικού εμβολίου. Δυστυχώς για τα 50-100 εκατομμύρια που πέθαναν, οι στρατιώτες που εμβολιάστηκαν με τον ορό αλόγου, μετακινούνταν γρήγορα κατά τη διάρκεια αυτών των 10 μηνών.

 

Ένα άρθρο από το 2008 στον ιστότοπο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (CDC) περιγράφει πώς οι άρρωστοι στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσαν να μεταδώσουν τα βακτήρια σε άλλους.

 

«Τέλος, για σύντομες περιόδους και σε διάφορους βαθμούς, οι προσβληθέντες ξενιστές έγιναν «νέοι μεταδότες» οι οποίοι αύξησαν τις αποικίες των στελεχών των βακτηρίων, ιδιαίτερα των πνευμονοκόκκων, των αιμολυτικών στρεπτόκοκκων, της H. influenzae και του S. aureus.

Για αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια τοπικών επιδημιών –ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα, στρατιωτικά πλοία και χαρακώματα– μερικά άτομα ήταν ανοσολογικώς ευαίσθητα, μολυσμένα ή σε ανάρρωση από λοιμώξεις από τον ιό της γρίπης.

Τα άτομα με ενεργές μολύνσεις ήταν φορείς των βακτηρίων που αποικίζουν στη μύτη και το λαιμό τους, ενώ άλλοι –συχνά, στους ίδιους “χώρους αναπνοής”– ήταν βαθιά επιρρεπείς στην εισβολή και συντελούσαν στην ταχεία εξάπλωση των βακτηρίων».. (1)

 

ΟDr. Gates στην Έκθεσή του για το πείραμα του εμβολίου στο FortRiley, αναφέρει τρεις φορές ότι ορισμένοι στρατιώτες είχαν «σοβαρές αντιδράσεις» που έδειχναν «μια ασυνήθιστη ατομική ευαισθησία στο εμβόλιο».

 

Το εμβόλιο προκαλούσε αρρώστια σε πολλά άτομα, αλλά σκότωνε μόνο εκείνους που ήταν ευαίσθητοι σε αυτό. Αυτοί που αρρώστησαν και επιβίωσαν έγιναν «μεταδότες» που διέδιδαν τα βακτήρια σε άλλους, δημιουργώντας περισσότερους μεταδότες που εξάπλωναν τα βακτήρια σε άλλους και προκαλώντας τον θάνατο στους πιο ευπαθείς, επαναλαμβάνοντας τον κύκλο μέχρι ότου να μην υπάρχουν πλέον ανθυγιεινές συνθήκες πολέμου και δεν υπήρχαν πλέον εκατομμύρια στρατιώτες να πειραματιστούν.

 

Ο φόρος αίματος των αμερικανικών στρατευμάτων ήταν και τεράστιος και καλά τεκμηριωμένος. Ο Dr. CarolByerly περιγράφει πώς η «γρίπη» ταξίδεψε σαν πυρκαγιά μέσω του αμερικανικού στρατού (τα «βακτήρια» για τη «γρίπη» ή ο «ιός» του Dr. Byerly):

 

«Δεκατέσσερα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα εκπαίδευσης είχαν αναφέρει επιδημίες γρίπης τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 1918 και μερικά από τα μολυσμένα στρατεύματα μετέφεραν τον ιό μαζί τους στα πλοία προς τη Γαλλία …

Καθώς οι στρατιώτες στα χαρακώματα αρρώσταιναν, ο στρατός τους έβγαζε από τις πρώτες γραμμές και τους αντικαθιστούσε με υγιείς άνδρες.

Αυτή η διαδικασία έφερε συνεχώς τον ιό σε επαφή με νέους ξενιστές – νέους, υγιείς στρατιώτες στους οποίους θα μπορούσε να προσαρμοστεί, να αναπαραχθεί και να γίνει εξαιρετικά μολυσματικός χωρίς κίνδυνο εξουδετέρωσής του.

Πριν να επιβληθεί οποιαδήποτε απαγόρευση ταξιδιού, ένα στρατιωτικό σώμα αναχώρησε από το CampDevens (έξω από τη Βοστώνη) για το CampUptonστο LongIsland, το σημείο αναχώρησης του στρατού για τη Γαλλία και πήρε τη γρίπη μαζί του.

Οι γιατροί του CampUpton δήλωσαν ότι αυξήθηκαν “απότομα” στις 38 εισαγωγές στο νοσοκομείο στις 13 Σεπτεμβρίου 1918,στις 86 εισαγωγές την επόμενη ημέρα και στις 193 την μεθεπόμενη. Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο κορυφώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου με 483.Kαι μέσα σε 40 ημέρες, το CampUpton έστειλε 6.131 άνδρες στο νοσοκομείο για γρίπη. Οιγιατροί έκαναν διάγνωση απλώς παρατηρώντας τον ασθενή αντί να ακροασθούν τους πνεύμονές του ... »(7)

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν η μόνη χώρα που διέθετε το πειραματικό βακτηριακό εμβόλιο του Ινστιτούτου Rockefeller.Σύμφωνα με μια έκθεση του Ινστιτούτου του 1919:

 

«Θα πρέπει να αναφερθεί ότι πριν από την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο (τον Απρίλιο του 1917), το Ινστιτούτο Rockefeller ανέλαβε την προετοιμασία του αντι-μηνιγγιτιδοκοκκικού ορού, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αιτήματα της Αγγλίας, της Γαλλίας, και άλλων χωρών… Για να αντιμετωπιστεί η ξαφνικά αυξημένη ζήτηση για θεραπευτικούς ορούς που είχαν παρασκευαστεί στο Ινστιτούτο, δημιουργήθηκε γρήγορα ένας ειδικός στάβλος για άλογα».(8)

 

Μήπως υπεύθυνος για τα 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους που πέθαναν από βακτηριακές λοιμώξεις των πνευμόνων το 1918-19, είναι ένας πειραματικός αντι-μηνιγγιτιδοκοκκικός ορός που παρασκευάστηκε από άλογα από το Ινστιτούτο Rockefeller, εγχύθηκε σε Αμερικανούς στρατιώτες που σε λίγο θα αναγκάζονταν να ζήσουν στις περιορισμένες και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης του πολέμου των χαρακωμάτων και διανεμήθηκε σε πολλές άλλες χώρες. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;

 

Το Ινστιτούτο λέει ότι είχε διανείμει τον βακτηριακό ορό στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά είναι άγνωστο το εάν αυτές οι χώρες τον χρησιμοποίησαν πειραματικά στους στρατιώτες τους. Πρόκειται για ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν ειλικρινά από ανεξάρτητους ερευνητές.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

 

Δεν πιστεύω ότι όποιος εμπλέκονταν σ’ αυτά τα πειράματα εμβολίων προσπαθούσε να βλάψει κανέναν. Κάποιοι θα δουν το όνομα Rockefeller και θα φωνάξουν. «Illuminati» ή «μαζική σφαγή». Δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

 

Πιστεύω ότι υπεύθυνη είναι καθιερωμένη ιατρική αλαζονεία – οι γιατροί που «παίζουν τον επίγειο Θεό», πιστεύοντας ότι μπορούν να δαμάσουν τη φύση χωρίς να δημιουργήσουν απρόβλεπτα προβλήματα.

 

Σε ό,τι αφορά την ιατρική αλαζονεία, δεν νομίζω ότι η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 100 χρόνια.

 

ΤΩΡΑ ΤΙ?

 

Η βιομηχανία εμβολίων αναζητά πάντοτε ανθρώπινα πειραματικά υποκείμενα και έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία όταν είναι σε θέση να βρίσκει ομάδες ή πληθυσμούς που δεν είναι σε θέση να αρνηθούν.

 

Οι στρατιώτες (9), τα βρέφη, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι φυλακισμένοι, οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών–καθένας που δεν είναι σε θέση να αρνηθεί.

 

Ο πειραματισμός εμβολίων σε ευάλωτους πληθυσμούς δεν είναι θέμα του παρελθόντος. Παρακολουθήστε το βίντεο από την ένορκη εξέταση του ΔρStanley Plotkin, όπου περιγράφει τη χρήση πειραματικών εμβολίων για τα ορφανά, τους διανοητικά καθυστερημένους, τα μωρά φυλακισμένων μητέρων, τους φυλακισμένους και αυτούς που τελούν υπό καθεστώς περιορισμού.

 

Η ένορκη εξέταση του Dr. StanleyPlotkinέγινε τον Ιανουάριο του 2018. Η ακαμψία της ιατρικής κοινότητας είναι ίδια ή χειρότερη τώρα από ό, τι πριν από 100 χρόνια.

 

Παρακολουθήστε πόσο κυνικά ο Dr. StanleyPlotkin παραδέχεται ότι:

 

«Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να έχουμε πειράματα σε ενήλικες που λειτουργούν πλήρως και σε παιδιά που μπορούν να συμβάλλουν στην κοινωνία ή να τα κάνουμε σε παιδιά και ενήλικες που είναι ανθρώπινα στη μορφή αλλά όχι ως κοινωνικό δυναμικό».

Παρακολουθήστε το τρομακτικό βίντεο κλιπ.  (10)

 

Η παγκόσμια κοινότητα έχοντας πλήρη επίγνωση της αλαζονείας των γιατρών και της ανεπάρκειας της ιατρικής δεοντολογίας, θέσπισε την Οικουμενική Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ανέπτυξε διεθνή πρότυπα όσον αφορά το δικαίωμα στη ενημερωμένη συναίνεση για όλες τις ιατρικές παρεμβάσεις, όπως ο εμβολιασμός. Η Διακήρυξη αναφέρει ότι τα άτομα έχουν το βασικό δικαίωμα να συναινούν ή αρνούνται οποιαδήποτε προληπτική ιατρική παρέμβαση όπως ο εμβολιασμός.

 

Άρθρο 3 – Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα

 

1. Πρέπει να γίνεται σεβαστή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες.

 

2. Τα συμφέροντα και η ευημερία του ατόμου πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι του αποκλειστικού ενδιαφέροντος της επιστήμης ή της κοινωνίας.

 

Άρθρο 6 – Συναίνεση

 

1. Οποιαδήποτε προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με την προηγούμενη, ελεύθερη και ενημερωμένη συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου προσώπου, βάσει επαρκών πληροφοριών. 

 

Η συγκατάθεση πρέπει να είναι ρητή και γραπτή, και μπορεί να ανακληθεί από τον ενδιαφερόμενο ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο χωρίς μειονέκτημα ή προκατάληψη. (11)

 

Το καθαρό νερό, η αποχέτευση, οι τουαλέτες, τα ψυγεία και η υγιεινή διατροφή έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν πολύ περισσότερα για την προστασία της ανθρωπότητας από τις μολυσματικές ασθένειες από οποιοδήποτε πρόγραμμα εμβολίων.

 

Οι γιατροί και η βιομηχανία εμβολίων έχουν υπεξαιρέσει τα εύσημα που δικαίως ανήκουν σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς και πολεοδόμους.

 

Για τους λόγους αυτούς, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης θα πρέπει να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μεμονωμένες ελευθερίες των ατόμων να μη συμμετέχουν στα προγράμματα εμβολίων εφόσον το επιθυμούν.

 

Η αλαζονεία της ιατρικής κοινότητας δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ποτέ. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εμβόλια, όπως όλες οι ιατρικές παρεμβάσεις, δεν είναι αλάνθαστα. Τα εμβόλια δεν είναι μαγικά. Όλοι έχουμε διαφορετική ευαισθησία σε ασθένειες. 

 

●Το 1918-19, η βιομηχανία των εμβολίων πειραματίστηκε σε στρατιώτες, πιθανότατα με καταστροφικά αποτελέσματα.

 

Το 2018, τα πειράματα της βιομηχανίας των εμβολίων γίνονται σε βρέφη κάθε μέρα. Το ισχύον πρόγραμμα εμβολιασμού δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ από την άποψη της ασφάλειας και ποτέ δεν έγινε κάποια συγκριτική μελέτη της γενικής κατάστασης της υγείας μεταξύ εμβολιασμένων και μη-εμβολιασμένων παιδιών. Το αποτέλεσμα των πειραμάτων είναι ότι 1 στα 7 παιδιά της Αμερικής  ακολουθούν κάποια μορφή ειδικής εκπαίδευσης και πάνω από το 50% έχουν κάποια χρόνια ασθένεια. [12]

 

●Το 1918-19, δεν υπήρξε παρακολούθηση της ασφάλειας μετά την χορήγηση των εμβολίων.

 

Το 2018,ομοίως, δεν υπάρχει σχεδόν καμία παρακολούθηση της ασφάλειας μετά την χορήγηση των εμβολίων.

 

●Το 1918-19, δεν υπήρχε καμία ευθύνη του κατασκευαστή για τραυματισμούς ή θανάτους που προκαλούσε το εμβόλιό του.

 

2018,ομοίως, οι κατασκευαστές εμβολίων ήταν ήδη διασφαλισμένοι από το 1986,με πλήρη νομική ασυλία για βλάβες ή θανάτους που προκαλούνται από εμβόλια.[13]

 

●Το 1918-19, δεν υπήρξε ανεξάρτητη έρευνα που θα αμφισβητούσε την κυρίαρχη άποψη ότι η [«ισπανική»]«γρίπη» ήταν κάποια μυστηριώδης ασθένεια που έπεσε από τον ουρανό. Υποψιάζομαι ότι πολλοί από το προσωπικό του Ινστιτούτου Rockefeller και πολλοί από τους γιατρούς που χορήγησαν τα εμβόλια στους στρατιώτες γνώριζαν τι συνέβη και ότι μεταξύ αυτών πολλοί ήταν οι νεκροί.

 

Το 2018, η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος χορηγός των προεκλογικών εκστρατειών των πολιτικών και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των διαφημιστικών εσόδων σε όλα τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Συνεπώς, δεν έχουν αλλάξει πολλά σε 100 χρόνια. Αυτή η ιστορία θα αγνοηθεί πιθανότατα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης επειδή ένα ποσοστό 60-70% των διαφημιστικών τους εσόδων καλύπτεται κυρίως από τη BigPharma.

 

Κάθε φορά που ακούτε κάποιον να λέει ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές» να έχετε κατά νου ότι η αληθινή ιστορία του κόστους/οφέλους των εμβολίων είναι πολύ πιο περίπλοκη από ένα σλόγκαν τεσσάρων λέξεων. 

 

Επίσης, να θυμάστε ότι τα εμβόλια μπορεί να έχουν σκοτώσει 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους το 1918-19. Αν είναι αλήθεια αυτό, το κόστος αυτό υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό οποιουδήποτε οφέλους, δεδομένου ότι οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανικοί έκαναν, και συνεχίζουν να κάνουν, το πραγματικό έργο που μειώνει τη θνησιμότητα από ασθένειες.

 

Τα εμβόλια δεν είναι μαγικά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η βιοηθική είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία στη ζωή μας. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη των πολιτικών υγείας πρέπει να κατανοήσουν σε βάθος την ιστορία της ιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας και να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο FirstFreedoms.org

Μήπως ένα πείραμα εμβολιασμού σε Αμερικανούς στρατιώτες προκάλεσε την επιδημία του 1918-19που σκότωσε 50-100 εκατομμύρια ανθρώπους

 

Βιβλιογραφικές αναφορές

 

[1]Θάνατοι από τη βακτηριακή πνευμονία κατά τη διάρκεια του 1918-19. Πανδημία γρίπης. John F. Brundage* και G. DennisShanks**. *Κέντρο Έρευνας Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων, Silver Spring, Maryland, ΗΠΑ. **Ινστιτούτο ελονοσίας του Αυστραλιανού Στρατού, Enoggera, Queensland, Αυστραλία. https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/14/8/07-1313_article

 

[2]Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ): Μη ασφαλές πόσιμο νερό, αποχέτευση και διαχείριση αποβλήτων.

http://www.who.int/sustainable-development/cities/health-risks/water-sanitation/en/ 
 

[3] J InfectDis. 2008 Oct 1; 198 (7): 962-970.Ο κυρίαρχος ρόλος της βακτηριακής πνευμονίας ως αιτίας θανάτου στην πανδημική γρίπη: επιπτώσεις στην προετοιμασία της πανδημικής γρίπης. David M. Morens, Jeffery K. Taubenberger καιAnthony S. Fauci

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/ άρθρα / PMC2599911 /

 

[4] PDF της μελέτης FortRiley (1918)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2126288/pdf/449.pdf

 

[5] Αμερικανική εμπειρία, “Το πρώτο κύμα”

PBS https://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/features/influenza-first-wave/

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης