Οι Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) και οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally 1) στη διαδρομή των 3.62 χλμ έκαναν ίδιο χρόνο ( 2.37:09) ενώ με 0.6 δευτ. πιο αργός ήταν οι Ott Tanak- Martin Jarveoja. Αγριεμένοι οι Εσθονοί δείχνουν ότι φέτος δεν θα αφήσουν εύκολα το βάθρο.

Το Shakedown (μήκους 3.62 χλμ έγινε πολύ πρωί, με ηλιοφάνεια και 22 βαθμούς. Είχε «μπόσικο» χώμα και αρκετή σκόνη. Οι οδηγοί προβλέπουν έναν απαιτητικό αγώνα, με υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες.
Αμέσως μετά το shakedown έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις:

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Θα έχουμε τα συνήθη θέματα με τη σειρά εκκίνησης. Προσδοκούμε ένα καθαρό αγώνα και ένα τερματισμό χωρίς προβλήματα».
#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Είναι καλό που βρισκόμαστε πάλι εδώ. Έχουμε ήδη σκόνη. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Θα είναι σκληρός αγώνας».

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS
«Θα είναι ένα καυτό Σαββατοκύριακο. Γενικά θα είναι δύσκολο».
#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
« Είναι Ελλάδα. Δεν υπάρχουν προβλέψεις. Στο shakedown είχαμε ήδη σκόνη. Καλή μας τύχη».

#1 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Θα είναι σκληρό Σαββατοκύριακο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να έχουμε τη σωστή προσέγγιση, χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε να εισακουστούμε και να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά εκκίνησης».
#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Οι ειδικές είναι σκληρές όπως πάντα. Θα είναι μεγάλη πρόκληση».
#16 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA
«Θα είναι σκληρό ράλλυ για το αυτοκίνητο, τα ελαστικά, για εμάς. Eίχαμε πολλή σκόνη».

#5 Sami PAJARI / Marko SALMINEN
«Ένα από τα πιο απαιτητικά ράλλυ, πάντα κάτι συμβαίνει. Θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να τερματίσεις».
#13 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA
«Είμαι χαλαρός. Θα είναι δύσκολο με τη ζέστη, αλλά θα το απολαύσουμε».
#55 Joshua MCERLEAN / Eoin TREACY
«Θα είναι πολύ απαιτητικό στο αυτοκίνητο. Θα το πάμε σταθερά και θα είναι επιτυχία να τερματίσουμε».
#22 Mārtiņš SESKS / Renārs FRANCIS
«Είναι ευκαιρία να εξοικειωθούμε και πάλι με το αυτοκίνητο, μετά το ράλλυ Πολωνίας. Θα ξεκινήσουμε και θα δούμε ειδική με ειδική πως θα προσεγγίσουμε τον αγώνα».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE
«Θα είναι δύσκολο για όλους. Οι δύο νέες ειδικές θα είναι πραγματικά όμορφες για όλους».
