Ο Bernie Ecclestone επιμένει ότι δεν χρειάζεται πανικό για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην F1 και το βαρετό θέαμα του πρώτου αγώνα. Ο Nick Fry παρεκίνησε αρκετούς από τους «αρχηγούς» των μεγάλων ομάδων να αντιδράσουν για το απίστευτα αντιθεαματικό γκραν πρι στο Μπαχρέιν. Μάλιστα είπε ότι οι προσδοκίες να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ενός μεγάλου παγκόσμιου κοινού με τέτοιους αγώνες δεν μπορεί να συμβεί και πώς πρέπει να αλλάξουν τους κανονισμούς.
«Δεν υπάρχει πανικός ούτε κρίση στην F1» δήλωσε ο Ecclestone «Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άμεσα και δεν χρειάζεται να πυροβολούμε το πόδι μας ζητώντας αλλαγές στους κανονισμούς. Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 αγώνες εκτός Ευρώπης και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάνε οι ομάδες έτσι ώστε να ξαναδούμε την περίπτωση μετά την Κίνα»
Ο Ecclestone πιστεύει ότι στο Μαχρέιν δεν υπήρχε θέαμα γιατί οι ίδιες οι ομάδες προσπαθούσαν να συνηθίσουν τους νέους κανονισμούς. «Ο πρώτο αγώνας με τους νέους κανονισμούς πάντα είναι πειραματικός για όλους» εξήγησε ο Μπέρνι « Τώρα ξέρουν πώς είναι και στον επόμενο αγώνα θα περιμένουμε περισσότερη δράση. Προτείναμε αρκετές λύσεις για να κάνουν υποχρεωτικά δυο πιτ στοπ σε κάθε αγώνα- όπως να χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά πιο μαλακή γόμα στα ελαστικά τους, αλλά δεν το δέχθηκαν. Είχα ένα meeting με τις ομάδες και προσπάθησα να τους εξηγήσω οτι η δουλειά μας έχει να κάνει με τους αγώνες και τη διασκέδαση του κοινού και όχι με παιχνίδια στα computers για να πηγαίνουν γρήγορα από γύρο σε γύρο»
Έτσι μας έλεγαν και εμάς «Δεν υπάρχει ούτε πανικός, ούτε κρίση …στην ελληνική οικονομία» και να τώρα.

