Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ακόμα ένα κομμάτι στο μεταγραφικό παζλ του MotoGP μπήκε στη θέση του καθώς η Yamaha ανακοίνωσε τηνO Quartararo είναι πρώτος στη βαθμολογία, 8 βαθμούς μπροστά από τον Aleix Espargaro. επέκταση της συνεργασίας της με τον Fabio Quartararo. Ο Γάλλος πρωταθλητής θα παραμείνει στη Yamaha για το 2023 και το 2024 έχοντας μοναδικό στόχο τον τίτλο τόσο φέτος όσο και τα χρόνια που ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φήμες είχαν φουντώσει τους τελευταίους μήνες ότι ο Quartararo ήταν δυσαρεστημένος με τις προσπάθειες της Yamaha να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα. Ο Γάλλος δεν έχει άδικο καθώς φέτος βλέπουμε μόνο εκείνον να μπορεί να οδηγήσει την M1 με τους υπόλοιπους αναβάτες του εργοστασίου να είναι πάρα πολύ πίσω. Παρόλα αυτά, η έλλειψη απόδοσης της μοτοσικλέτας δεν ήταν αρκετά να κάνει τον 23χρονο να αλλάξει ομάδα και επέλεξε να παραμείνει στη Yamaha στο ρόλο του πρώτου αναβάτη της ομάδας.

Στο Le Mans ο Quartararo αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του.

Στη Yamaha εν μέσω… Suzuki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, όλα αυτά ίσως να είχαν πάει περίπατο αν η Suzuki δεν είχε πετάξει τη βόμβα της αποχώρησής της από το MotoGP πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο η Suzuki ανήκει στο παρελθόν και ο Γάλλος αποφάσισε πως η Yamaha είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον. Ο Quartararo έχει 9 νίκες και 24 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία με 16 pole position σε 59 Grand Prix στα οποία έχει πάρει μέρος και φυσικά έναν παγκόσμιο τίτλο.

Με τον Marc Marquez...

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον teammate του Franco Morbidelli

Ο νεαρός Γάλλος σχολίασε πως έπρεπε να σκεφτεί καλά την απόφασή του: «Με χαρά ανακοινώνω ότι θα παραμείνω στη Yamaha για ακόμα δύο χρόνια. Στο παρελθόν, το να ανέβω στο MotoGP με τη Yamaha και αργότερα στην εργοστασιακή ομάδα ήταν ανεπανάληπτο. Η Yamaha με πίστεψε από την αρχή και αυτό είναι κάτι δεν μπορώ να ξεχάσω. Αλλά αυτή η νέα συμφωνία ήταν μεγάλη για μένα. Είναι σε ένα καλό σημείο της καριέρας μου, σκέφτηκα λοιπόν τα πράγματα λίγο περισσότερο για να είμαι σίγουρος. Πιστεύω στο σχέδιο της Yamaha στο MotoGP και αισθάνομαι ότι η Yamaha έχει κίνητρο. Τώρα που επιβεβαιώσαμε αυτήν την απόφαση μπορούμε να επικεντρωθούμε στην παρούσα χρονιά».

Βίντεο της Yamaha πριν την έναρξη του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP της Βαρκελώνης

Το MotoGP επιλέγει τη βιωσιμότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης