Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει το τριήμερο 18-20 Ιουνίου στην πίστα του Sachsenring στη Τη Δευτέρα μετά το τέλος του αγώνα της Βαρκελώνης είχαμε μία ημέρα δοκιμώνΓερμανία. Έχουμε φτάσει ήδη στον 8ο γύρο του θεσμού και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτάθλημα καρμπόν με το περσινό όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει τον τίτλο. Το 2021 συμβαίνει περίπου πάλι το ίδιο με τους αναβάτες να έχουν μεγάλες αστάθειες στην απόδοσή τους και τα αποτελέσματα να έρχονται με πολύ κόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προηγούμενο αγώνα της Βαρκελώνης είδαμε πάλι το φαβορί Fabio Quartararo να μην μπορεί να παλέψει για τη νίκη και τους αναβάτες της εργοστασιακής Ducati να μένουν λίγο πιο πίσω. Αντίθετα, εκπληκτικό comeback είχαμε από την KTM η οποία έχει κάνει τρομερή πρόοδο από το ξεκίνημα της χρονιάς και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την εμφατική νίκη του Miguel Oliveira στην Καταλονία.

Έπρεπε να βγει μαύρη σημαία στον Quartararo στη Βαρκελώνη - φάουλ του Αγωνοδίκη!

Δίχασε η ανοιχτή φόρμα του Quartararo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη συζήτηση έγινε μετά το τέλος του αγώνα για το αν έπρεπε να βγει μαύρη σημαία στον Τα… άκουσαν οι αγωνοδίκες για την περίπτωση QuartararoQuartararo ή όχι. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και αναφέρουν ότι αν ο αναβάτης δεν έχει δεμένο σωστά ολόκληρο τον εξοπλισμό του τότε αποβάλλεται από τον αγώνα. Οι Αγωνοδίκες λοιπόν έκαναν λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση και έπρεπε να μηδενίσουν τον αναβάτη της Yamaha.

Ας δούμε όμως τι πρέπει να περιμένουμε στο Grand Prix της Γερμανίας, σε μια πίστα η οποία δε μοιάζει με καμία από αυτές που έχουμε επισκεφτεί μέχρι τώρα.

Yamaha Monster MotoGP

Από τη νίκη στο Mugello, στις ποινές της Βαρκελώνης ο Fabio Quartararo απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορείς εύκολα να τον εμπιστευθείς. Ο Γάλλος της εργοστασιακής Yamaha δεν είχε τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη στο Montmelo και έμεινε να παλεύει για το βάθρο, ωστόσο με τις ποινές και τα δράματα έμεινε στη 6η θέση. Παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά δείχνει ευάλωτος όταν ο αγώνας δεν πηγαίνει όπως εκείνος θέλει. Από την άλλη ο Maverick Vinales συνεχίζει να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του και τα αποτελέσματα παραμένουν φτωχά.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα προσπαθήσει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Δε θα αποφύγει ακόμα μια μέτρια εμφάνιση.

Φανερά δυσαρεστημένος ο Vinales πλέον μετράει αντίστροφα για τη φυγή του από τη Yamaha.

Ducati Lenovo Team

Στην Ducati ο Jack Miller ήταν εκείνος που κράτησε ψηλά τη σημαία της εργοστασιακής ομάδας στη Βαρκελώνη τερματίζοντας στο βάθρο. Αντίθετα, ο Pecco Bagnaia δε βρέθηκε σε καλή μέρα και έμεινε πιο πίσω υποχωρώντας παράλληλα και στη 4η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Αυστραλό teammate του. Η Γερμανία αναμένεται να είναι καλή για την Ducati.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Ψηλά στην κατάταξη, μέσα στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Νομίζω ότι είναι από τα φαβορί για τη νίκη.

Με σταθερά καλά αποτελέσματα ο Miller έχει σκαρφαλώσει στη 3η θέση της βαθμολογίας.

Pramac Racing Ducati

Ακόμα μια σταθερή και καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Johann Zarco με την Ducati της Pramac στη Βαρκελώνη. Ο Γάλλος τερμάτισε στη 2η θέση και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον στους 14 βαθμούς διαφορά τον Quartararo. Στη Γερμανία ο Zarco θα προσπαθήσει να κερδίσει για να μειώσει ακόμα περισσότερο τ διαφορά. Ο Jorge Martin από την άλλη επέστρεψε στη σέλα της μοτοσικλέτας του, αλλά ακόμα χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει την ταχύτητά του.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Σταθερά στο βάθρο, ίσως η πρώτη του νίκη.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Οριακά μέσα τους βαθμούς.

Θα έρθει και η πρώτη νίκη για τον Zarco, ίσως στη Γερμανία!

Suzuki Ecstar Team

Στη Suzuki ο Joan Mir κατάφερε να παλέψει δυνατά στον αγώνα της πατρίδας του και να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα πράγματα στη Suzuki δεν είναι στα καλύτερά τους και ο πρωταθλητής δείχνει δυσαρεστημένος που δεν έχει την κατάλληλη στήριξη της ομάδας. Ο Alex Rins από την άλλη επιστρέφει στη δράση έπειτα από τον τραυματισμό του στη Βαρκελώνη.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Το βάθρο είναι εφικτό.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Θα τερματίσει σίγουρα στη δεκάδα.

Επιστρέφει από τραυματισμό ο Rins στη σέλα της Suzuki GSX-RR.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Εξαιρετική επιστροφή στα καλά αποτελέσματα πραγματοποίησε η KTM με τον Miguel Oliveira να έχει δύο βάθρο στους δύο τελευταίους αγώνες. Ο Πορτογάλος οδηγεί εξαιρετικά και στη Βαρκελώνη πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Brad Binder από την άλλη είναι επίσης πολύ γρήγορος και στο Sachsenring αναμένεται ακόμα πιο δυνατός.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Εκτός βάθρου, ίσως εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Μπροστά από τον teammate του.

Ώριμη και αψεγάδιαστη η οδήγηση του Oliveira με την KTM.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia τα πράγματα παραμένουν στάσιμα με τον Aleix Espargaro να δείχνει καλή ταχύτητα, αλλά όχι μεγάλη σταθερότητα. Δύο πτώσεις στους τρεις τελευταίους αγώνες δεν είναι το ιδανικό σε μια φάση που Aprilia θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Lorenzo Savadori από την άλλη θα δει για πρώτη φορά στην καριέρα του την πίστα του Sachsenring.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Θα είναι ψηλά, ίσως στην πεντάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Εκτός βαθμών.

Ψάχνει να βρει το κάτι παραπάνω ο Aleix Espargaro για να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα με την Aprilia.

Repsol Honda Team

Αν οι προηγούμενοι αγώνες ήταν πειραματικοί για τον Marc Marquez στο Sachsenring ο Ισπανός της Repsol Honda δε θα έχει καμία δικαιολογία. Πρόκειται για την πίστα που δεν έχει χάσει σχεδόν ποτέ και με την αριστερόστροφη χάραξή της θα τον βοηθήσει και με το τραυματισμένο του χέρι. Ο Pol Espargaro από την άλλη δείχνει χαμένος στη σέλα της RC213V και περιμένει και εκείνος κάτι διαφορετικό από το HRC για να κάνει το επόμενο βήμα.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Ή τώρα ή ποτέ. Το βάθρο δεν αποκλείεται.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Μέτρια εμφάνιση, στη δεκάδα.

Ο Marquez έκανε τους περισσότερους γύρους στις δοκιμές της Βαρκελώνης μετά τον αγώνα.

LCR Honda

Στη δορυφορική ομάδα της Honda τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά καθώς τα αποτελέσματα είναι πολύ φτωχά. Οι Takaaki Nakagami και Alex Marquez δεν μπορούν να βρουν τη μαγική συνταγή με τη δύστροπη RC213V με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στους αγώνες.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Η δεκάδα είναι οριακή.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Ανάμεσα σε 8-10.

Κάνει ότι μπορεί ο Nakagami αλλά δεν τον βοηθάει πολύ η Honda του.

Petronas Yamaha Team

Με τον τέταρτο αγώνα του χωρίς βαθμούς στη Βαρκελώνη ταξιδεύει στη Βαρκελώνη ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός είναι ξεκάθαρα απογοητευμένος με την απόδοσή του και δε φαίνεται να βρίσκει λύση στα προβλήματα με τη M1. Από την άλλη ο Franco Morbidelli συνεχίζει και εκείνος τα μέτρια αποτελέσματα κάτι που δείχνει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη Yamaha.

Πρόβλεψη για τον Franco Morbidelli: Η εξάδα θα είναι καλό αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Στους βαθμούς, μέχρι εκεί.

Αρχίζει και σκέφτεται πλέον σοβαρά την αποχώρηση ο Rossi.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι rookies της φετινής χρονιάς συνεχίζουν την προσαρμογή τους στο πρωτάθλημα. Οι Enea Bastianini και Luca Marini πήραν δύο καλά αποτελέσματα στη Βαρκελώνη με σταθερή και γρήγορη οδήγηση και τώρα πηγαίνουν στη Γερμανία σε μια πίστα την οποία δεν έχουν οδηγήσει ποτέ με MotoGP μοτοσικλέτα.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Στους βαθμούς, κοντά στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Οριακά στους βαθμούς.

Επέστρεψε και συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Bastianini.

Tech3 KTM Team

Τα καλά αποτελέσματα σε Γαλλία και Ιταλία δε συνεχίστηκαν στη Βαρκελώνη για τους Danilo Petrucci και Iker Lecuona. Οι δύο αναβάτες έμειναν εκτός βαθμών και τώρα στη Γερμανία θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μέσα στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Οριακά στους βαθμούς.

Ο Danilo Petrucci βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας, ίσως τον δούμε στα Superbike.

Κυριακή στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Γερμανίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Rins επιστρέφει στην πίστα με… minibike!

Η FIM εξοπλίζει τα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας με ηλεκτρικά scooter

Ο Vinales παραδέχεται ότι έκανε λάθος που έμεινε στη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης