Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και έναν αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ή SuperbikeΤο Osa έχει απόδοση 13,5 ίππους και 42 Nm ροπής με ρυθμιζόμενο σύστημα φρένου του κινητήρα! θα έχει παρατηρήσει ότι διασκορπισμένα στα μήκη και πλάτη κάθε πίστας είναι πολλά scooter και μικρές μοτοσικλέτες. Η χρήση τους είναι απαραίτητη σε ένα αγωνιστικό τριήμερο, καθώς μεταφέρουν κριτές, προσωπικό, μηχανικούς, τεχνικούς και πολλούς άλλους από το ένα σημείο στο άλλο γρήγορα και με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIM, Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, αποφάσισε να ακολουθήσει και εκείνη ένα μοντέλο πιο «πράσινο» ξεκινώντας με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρικών scooter για τη μεταφορά προσωπικού και κριτών. Η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών scooter CAKE είναι εκείνη που θα συνεργαστεί με τη FIM προσφέροντας τα ηλεκτρικά της οχήματα για να μειωθεί η εκπομπή ρύπων στις πίστες.

Μπορεί να είναι minimal σχεδιαστικά, αλλά από επιδόσεις είναι πολύ δυναμικό!

Η τελική ταχύτητα του Osa ξεπερνάει τα 90Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό όχημα που θα παραχωρήσει η CAKE στη FIM είναι το Osa, ένα μικρό scooter για Η αυτονομία του είναι 85 χιλιόμετρα και το βάρος του 89 κιλά!μικρομετακινήσεις στην περιοχή των paddock. Είναι μικρό και ευέλικτο αρκετά για να μεταφέρει σβέλτα τους ανθρώπους μέσα στην πίστα, ενώ ο σχεδιασμός του ξεχωρίζει με τις industrial καταβολές του.

Εκτός από τα scooter, η CAKE και η FIM θα συνεργαστούν στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και στους σταθμούς φόρτισης προκειμένου τα επόμενα χρόνια η μετακίνηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με οχήματα μηδενικών ρύπων στα αγωνιστικά τριήμερα.

Αναλυτικό βίντεο με τις δυνατότητες του ηλεκτρικού CAKE Osa:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda δοκιμάζει ήδη τις ανταλλακτικές μπαταρίες

Το Seat MO eScooter 125 συμμετέχει στον εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού CE 04 της BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης