Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να αλλάζουμε τις μπαταρίες σε διάφορες οικιακές συσκευές Η Honda ετοιμάζει 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα για το 2024όπως το τηλεκοντρόλ ή κάποιο παιχνίδι του παιδιού. Πλέον πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε την ίδια τακτική στις μοτοσικλέτες μας καθώς μέσα στη δεκαετία που διανύουμε όλα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda ήδη ξεκίνησε τις δοκιμές στο Mobile Power Pack της, τις ανταλλακτικές μπαταρίες τις που θα εφαρμόσει στη νέα γενιά μοτοσικλετών της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ινδία πραγματοποιούνται ήδη δοκιμές με ένα τρίκυκλο scooter προκειμένου η ιαπωνική φίρμα να συλλέξει πληροφορίες για το σύστημα και να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις. Οι μετρήσεις θα εστιαστούν στην αυτονομία, τους κύκλους φόρτισης και σε διάφορα φορτία σε πραγματικές συνθήκες.

Το Honda PCX Electric είναι από τα πρώτα στάδια εξέλιξης των ανταλλακτικών μπαταριών.

Κοινή δράση από Honda, Yamaha, Suzuki, Piaggio και KTM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις Yamaha, KTM, Piaggio και Suzuki προκειμένου να Βασικό κομμάτι του συστήματος είναι η δημιουργία σταθμών ανταλλαγής μπαταριών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπηςακολουθηθεί κοινή πορεία στις ανταλλακτικές μπαταρίες με στόχο να μειωθεί το κόστος. Πολλά λοιπόν μοντέλα θα έχουν κοινή τεχνολογία στις μπαταρίες για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της φόρτισης στις αστικές και όχι μόνο μετακινήσεις.

Ανάμεσα στις πρόσφατες ανακοινώσεις ήταν και περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα φόρτισης του Mobile Power Pack της Honda. Το σύστημα μοιάζει πολύ με εκείνο των φορτιστών σε εργαλεία επαναφορτιζόμενα με την μπαταρία να “κουμπώνει” μέσα σε μια βάση για περισσότερη ασφάλεια. Προφανώς, στους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών θα βάζεις τη δική σου μπαταρία μέσα στο φορτιστή και θα παραλαμβάνεις μια πλήρως φορτισμένη για να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Μέχρι το 2024 θα έχουμε δει το πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο με την τεχνολογία των ανταλλακτικών μπαταριών από τη Honda και σίγουρα θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα εργοστάσια.

Σχεδιάγραμμα από το σύστημα φόρτισης της Honda.

Το Mobile Power Pack της Honda είναι επόμενες... ΑΑ μπαταρίες σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καινούριο Honda CRF450R με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Η Honda επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό της μέλλον στους δύο τροχούς

Είναι το Honda CB125F το απόλυτο commuter;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης