Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Το Grand Prix της Τα συναισθήματα θα ξεχειλίζουν την Κυριακή στην πίστα Ricardo Tormo με τον Valentino Rossi να αποχωρεί από το MotoGP.Βαλένθια θα σημάνει τη λήξη της φετινής σεζόν, μιας σεζόν πλούσιας σε δράση, ανατροπές και θέαμα. Πριν από δύο αγώνες, στο Misano στέφθηκε πρωταθλητής ο Fabio Quartararo με τη Yamaha, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες στο Portimao εξασφάλισε τον τίτλο των Κατασκευαστών η Ducati. Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί στη Βαλένθια είναι το πρωτάθλημα Ομάδων με την ομάδα της Ducati Lenovo να βρίσκεται 28 βαθμούς μπροστά από την ομάδα Monster Energy Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα φώτα πάντως θα είναι στραμμένα σε έναν και μόνο αναβάτη αυτό το τριήμερο. Ο Valentino Rossi θα οδηγήσει για τελευταία φορά ως επίσημος αναβάτης στο grid του MotoGP αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Η Dorna μαζί με όλες τις ομάδες ετοιμάζουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις για να αποχαιρετήσουν τον Rossi έτσι όπως του αρμόζει καθώς πρόκειται για έναν αναβάτη που ξεπέρασε τα σύνορα των αγώνων μοτοσικλέτας και έκανε γνωστό το MotoGP μέχρι και το τελευταίο χωριό του πλανήτη.

Το “αντίο” του Valentino Rossi στους θαυμαστές του στο Misano.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο πάντως που κυριάρχησε αυτήν την εβδομάδα είναι η απουσία του Marc Marquez και από το GP της Βαλένθια. Ο Ισπανός διαγνώστηκε με πρόβλημα όρασης (διπλωπία) και οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει εκτός αγώνα, αλλά και εκτός δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Jerez. Υπάρχει ανησυχία για το θέμα της όρασης του αναβάτη της Repsol Honda καθώς το ίδιο πρόβλημα τον είχε απασχολήσει και το 2011.

Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix της Βαλένθια.

Yamaha Monster MotoGP

Με εξασφαλισμένο τον τίτλο ο Fabio Quartararo έρχεται στη Βαλένθια χαλαρός και έτοιμος να δώσει μια τελευταία μάχη. Η πτώση στο Portimao ήταν η πρώτη της χρονιάς και στην Ισπανία στόχος είναι μόνο το βάθρο. Από την άλλη ο Franco Morbidelli ακόμα αντιμετωπίζει δυσκολίες προσαρμογής στη Yamaha, αλλά η Βαλένθια είναι καλή πίστα για εκείνον.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα είναι στο βάθρο.
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Μπορεί την τετράδα, ακόμα και το βάθρο.

Franco Morbidelli #21.

Ducati Lenovo Team

Ακόμα θα σκέφτεται ο Pecco Bagnaia την πτώση στο Misano και θα αναρωτιέται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε πέσει. Ο Ιταλός της Ducati κέρδισε και στο Portimao και ετοιμάζεται για μια ακόμα καλή εμφάνιση στη Βαλένθια. Ανεβασμένος ήταν και ο Jack Miller ο οποίος στοχεύει το βάθρο την Κυριακή.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Δύσκολα η νίκη, αλλά το βάθρο είναι σχεδόν σίγουρο.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Θα παλέψει για το βάθρο.

Francesco Bagnaia #63.

Pramac Racing Ducati

Στην ομάδα της Pramac Racing οι Johann Zarco και Jorge Martin θέλουν να κλείσουν δυναμικά μια καλή χρονιά. Ο Γάλλος έχει ανακάμψει από την επέμβαση στο χέρι και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στη Βαλένθια.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα είναι στην εξάδα.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Μπορεί να κάνει την έκπληξη στο βάθρο.

Johann Zarco #5.

Suzuki Ecstar Team

Το βάθρο του Joan Mir στο Portimao ήταν το καλύτερο δώρο για την Suzuki σε μια περίεργη χρονιά για την ομάδα. Τόσο ο πρώην πρωταθλητής όσο και ο Alex Rins πάντως θα είναι μέσα στη μάχη της νίκης.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μπορεί τη νίκη.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Μπορεί το βάθρο, ίσως και τη νίκη.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Τα πράγματα ούτε στο Portimao πήγαν καλά για την ομάδα της KTM. Οι Miguel Oliveira και Brad Binder έχουν ξεχάσει τον καλό τους εαυτό στο μέσο του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι φτωχές.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Θα είναι στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Ταχύτερη KTM, μπορεί την εξάδα.

Miguel Oliveira #88.

Aprilia Racing Gresini

Η Aprilia RS-GP δείχνει να μη βολεύεται στις κρύες συνθήκες και η Βαλένθια αναμένεται να είναι δύσκολη για τους Maverick Vinales και Aleix Espargaro. Το μυαλό των δύο αναβατών  πάντως θα είναι στις δοκιμές της Jerez την επόμενη Εβδομάδα.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Maverick Vinales: Μπροστά από τον teammate του

Aleix Espargaro #41.

Repsol Honda Team

Χωρίς τον Marc Marquez η Repsol Honda θα ρίξει το βάρος της στον Pol Espargaro για τον αγώνα της Βαλένθια. Ο Ισπανός είχε καλά αποτελέσματα στην ισπανική πίστα και στοχεύει ψηλά. Ο Stefan Bradl πάλι θα αντικαταστήσει τον Marquez.

Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Μπορεί την πεντάδα.
Πρόβλεψη για τον Stefan Bradl: Μέσα στους βαθμούς.

Pol Espargaro #44.

LCR Honda

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Alex Marquez στο Portimao, παλεύοντας στα ίσια για το βάθρο. Αντίθετα, ο Taka Nakagami κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Θα είναι ξανά ανταγωνιστικός, ίσως οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Κοντά στη δεκάδα.

Alex Marquez #73.

Petronas Yamaha Team

Το κύκνειο άσμα του Valentino Rossi θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στον αγώνα της Κυριακής. Ο Ιταλός θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του με ένα βάθρο, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Ο Andrea Dovizioso από την άλλη θέλει να ολοκληρώσει την μικρή παρουσία του το 2021 με ένα καλό αποτέλεσμα.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα προσπαθήσει να είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Andrea Dovizioso: Οριακά στους βαθμούς.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι Enea Bastianini και Luca Marini συνεχίζουν να εκπλήσσουν μαζεύοντας εμπειρία και καλά αποτελέσματα. Ο Ιταλός μάλιστα στο Portimao πάλι ήταν μέσα στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Μέσα στους βαθμούς.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Τον τελευταίος τους αγώνα στο MotoGP θέλουν να ευχαριστηθούν οι Iker Lecuona και Danilo Petrucci. Ο πρώτος πηγαίνει στο WSBK και ο δεύτερο στο Ράλι Dakar.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μόνος στόχος είναι η δεκάδα.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Κοντά στη δεκάδα.

Danilo Petrucci #9.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Βαλένθια αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρό πρόβλημα όρασης για τον Marquez, χάνει και τη Βαλένθια

Ποιος αναβάτης MotoGP κάνει το άλμα στο Ράλι Dakar;

Ο “Γιατρός” του MotoGP στην EICMA 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης