Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα φέτος ήταν ιδιαίτερα δυνατό, με 14 Αγώνες σε 4 διαφορετικές πίστες, με συνολικά 235 συμμετέχοντες από 7 χώρες σε όλες τις κατηγορίες και σίγουρα το να είσαι Πρωταθλητής Βαλκανίων είναι πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλεξ Παπαγεωργίου, ήδη 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια στην κατηγορία SSP (Supersport), που έγινε γνωστή ως “τα 600”, αγωνίστηκε και φέτος με την Yamaha R6 που προετοίμασε η ομάδα ZenOne Racing, ετοιμάστηκε σωστά όλη την περσινή χειμερινή περίοδο, με προπονήσεις και στην ARP Academy και ήταν αποφασισμένος από το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς τον Απρίλιο στις Σέρρες, να διεκδικήσει τον 4ο Τίτλο της πολύχρονης καριέρας του.

Στους δύο πρώτους Αγώνες πήρε την 3η και 2η θέση αντίστοιχα και συνέχισε με 7 ακόμη βάθρα, αλλά και κάποιες άτυχες στιγμές. Οι “αντίπαλοι” σπουδαίοι οδηγοί, όπως ο περσινός Πρωταθλητής, ο Ρουμάνος Ionel Pascota, o συμπατριώτης του Denis Alexan Braescu, o τούρκος Furkan Yirilmaz, o Βούλγαρος Mihail Florov, o Τούρκος Kadir Erbay, που είναι οι οδηγοί που πήραν τις 14 νίκες. Οι 4 πρώτοι με τη σειρά που τους αναφέραμε έφθασαν στους δύο τελευταίους Αγώνες των Σερρών με στόχο το Πρωτάθλημα και μικρές βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου “μίλησε” με Ελληνική ψυχή και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πήρε τη νίκη, ενώ την Κυριακή 23 με τη 2η θέση που πήρε εξασφάλισε το Πρωτάθλημα με 4 βαθμούς διαφορά από τον Pascota, η ομάδα του οποίου έκανε ένσταση για τεχνικό έλεγχο σε 7 σημεία στη μοτοσυκλέτα του Έλληνα οδηγού. Ο έλεγχος έδειξε ότι η R6 της ZenOne Racing ήταν καθόλα σωστή και έτσι ο νέος Πρωταθλητής Βαλκανίων είναι πανάξια ο Άλεξ Παπαγεωργίου. 2ος o Pascota, 3ος Braescu, ενώ ο Μενέλαος Κοντογιάννης που συμμετείχε στους 8 από τους 14 Αγώνες πήρε την 11η θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα έγινε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο επίσης ο 47χρονος Άλεξ πήρε τον Τίτλο, ανεβάζοντας σε 5 τους Τίτλους της καριέρας του!

ΑΛΕΞ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – Yamaha R6 ZenOne Racing

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην πρώτη μας προσπάθεια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα καταφέραμε να πάρουμε το #1, μετά από σκληρές μάχες 14 Αγώνων. Φτάσαμε στον τελευταίο Αγώνα ισόβαθμοι με τον περσινό Πρωταθλητή και κερδίσαμε τη μεγαλύτερη μάχη της χρονιάς. Δουλέψαμε πάρα πολύ και στην προετοιμασία της μοτοσυκλέτας και στη δική μου προπόνηση και φυσική κατάσταση και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκε σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Η Yamaha R6 δούλεψε πολύ καλά και με την ομάδα ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα. Τώρα είναι ώρα για ένα μικρό διάλειμμα και σε λίγο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το 2023!”

Η ομάδα ZenOne Racing δήλωσε:

“Ο Alex Papageorgiou ήθελε το πρωτάθλημα και δεν μπορούσε κανείς να του το στερήσει. Οδήγησε αλάνθαστα την μοτοσυκλέτα μας και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και πρωταθλητής Βαλκανίων μετά από 14 συνολικά αγώνες αλλά αυτό μόνο με την ολοκλήρωση τεχνικού ελέγχου που ζητήθηκε και έγινε στην μοτοσυκλέτα μας σε επτά σημεία ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα. Τότε ξεκαθάρισε ποιος είναι ο Πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Άλεξ για την τυφλή εμπιστοσύνη για την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας και τη συνολική συνεργασία. Τους τεχνικούς της ομάδας μας αλλά και τους συνεργάτες που βοήθησαν την προσπάθεια μας”.

Η ομάδα της ZenOne Racing που είχε την ευθύνη της μοτοσυκλέτας

Αντώνης Μερεμέτης

Dimitris DimSt Papanikolaou

Πετρόπουλος Παναγιώτης

Κωστούρος Χάρης

Πετροπούλου Αθηνα

Χορηγοί στην προσπάθεια

Α.Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΤΟ

Συστήματα συναγερμού μοτοσυκλετών Pandora-Moto

Peristeras Tyres – Ελαστικα Μοτο

ZenOne Racing

Μοτοσυκλέτα Yamaha R6 Yamaha Racing Hellas

Ελαστικά Dunlop

Εξοπλισμός αναβάτη Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories Κράνος SHOEI. Φόρμα, γάντια IXS, αερόσακος Gmoto, μπότες SIDI

Ακαδημία αγωνιστικής οδήγησης ARP racing academy

Personal trainer Maria Sertsou

Τεχνικοί σπόνσορες

Ζελατίνες Ermax Georgopoulos Power Store

Καπάκια μοτέρ GBRacing Mouratis GP – Mouratis GP – Μουράτης Νικόλαος

Αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo Αλυσίδες/γρανάζια AFAM Λιπαντικά Denicol eXTra products

Αγωνιστικά φίλτρα αέρος MWR Racing Air Filters

Data logging & Dash AiM Sportline

RBS System Melotti Racing

Αμορτισέρ τιμονιού Toby Steering Dampers

Διακόπτες Carraro Engineering

Μανέτες & Συστήματα ψύξης δαγκανών Ducabike – performancetechnology.it

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης