Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το βίντεο που κοινοποιήθηκε σε ένα αγγλικό γκρουπ στο Facebook, δείχνει πόσο σημαντική είναι η λήψη κάποιων μέτρων ασφαλείας κατά τη στάθμευση της μοτοσυκλέτας σας στο δρόμο.

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα κλεφτών που εντοπίζουν μια μοτοσυκλέτα παρκαρισμένη ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και αρχίζουν να προσεγγίζουν το χώρο. Σε λίγη ώρα, ένας από τους κλέφτες περπατά γύρω από τη μοτοσυκλέτα και πιάνει τις μπάρες του τιμονιού, ενώ ο ένας κάθεται μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Με και τους δύο να πιέζουν δυνατά το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, η κλειδαριά του τιμονιού είχε ελάχιστες πιθανότητες και προτού προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας η κλειδαριά του τιμονιού έχει σπάσει και η μοτοσυκλέτα ήδη απομακρύνεται.

Αυτό που σοκάρει στο βίντεο δεν είναι μόνο πόσο θρασείς είναι οι κλέφτες, είναι μέρα μεσημέρι και τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο περνάει, αλλά πόσο γρήγορα ξεφεύγουν με τη λεία τους. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα η κλοπή μοτοσυκλετών να μην έχει λάβει τις ενδημικές διαστάσεις που έχει στην Αγγλία, αλλά όποιος είναι σε διάφορα μοτοσυκλετιστικά γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διαβάσει, συστυχώς, αρκετά συχνά για κάποια κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιεί κανείς ακόμη και μια απλή κλειδαριά δισκόφερνου ως ελάχιστη μορφή ασφάλειας, ειδικά όταν παρκάρει έξω. Στο παράδειγμα του βίντεο οι κλέφτες δεν φαίνεται να είναι εξοπλισμένοι με τροχούς και κόφτες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και η πιο φθηνή κλειδαριά δισκόφρενου (πόσω μάλλον μια αλυσίδα) θα τους είχε αποθαρρύνει αρκετά ώστε να αναζητήσουν αλλού το…θήραμά τους.

Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.facebook.com/mark.sestan.71/videos/269813628834586/?idorvanity=402370986870023&ref=embed_video

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης