Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Vespa που εμφανίστηκε στην περιοδεία των Who, “Quadrophenia”, αναπαλαιώθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για το Teenage Cancer Trust.

Η αρχική GS Vespa του 1964 οδηγήθηκε στη σκηνή από τον Billy Idol, που υποδυόταν τον Mod Ace Face κατά τη διάρκεια της περιοδείας του 1996.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vespa ήταν αποθηκευμένη στο γκαράζ του Roger Daltrey, τραγουδιστή των Who, μέχρι που ο 79χρονος -ο οποίος είναι επίτιμος υποστηρικτής του Teenage Cancer Trust- έδωσε το πράσινο φως στον γαμπρό του, Des Murphy, για να προσπαθήσει να την επαναφέρει στην αρχική της λειτουργική κατάσταση.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων PA σχετικά με την αποκατάσταση, ο 56χρονος Murphy ανέφερε: “Ήταν αυτή που έβγαζαν στη σκηνή οι The Who όταν έκαναν την περιοδεία “Quadrophenia” και ο Billy Idol ήταν καλεσμένος τραγουδιστής”.

“Εμφανίστηκε ως ο Ace Face και ήταν στη σκηνή μαζί τους τραγουδώντας το τραγούδι από την Quadrophenia. Έτσι, η Vespa ταξίδεψε με το συγκρότημα στην περιοδεία και μετά αφού τελείωσε η περιοδεία, επέστρεψε στη φάρμα του Roger και σιγά-σιγά σάπισε στη γωνία. Και συνεχίσαμε να λέμε ότι ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτό γιατί είναι ένα εμβληματικό σκούτερ”.

Ο Murphy ζήτησε τη βοήθεια του Aaron White, από το τελωνείο της Νότιας Ακτής, και πρόσθετη υποστήριξη από την Pro Design Scooter Works, η οποία βοήθησε στην αποκατάσταση του σκούτερ.

Πριν από τη φιλανθρωπική συναυλία, η οποία ήταν η τελευταία παράσταση στην ετήσια σειρά συναυλιών Teenage Cancer Trust για το 2023, η Vespa οδηγήθηκε ως μέρος μιας συνοδείας mods και των σκούτερ τους από το Hyde Park στο Royal Albert Hall όπου ήταν σταθμευμένη έξω για να την απολαύσει το κοινό.
Για μια ελάχιστη δωρεά 5 £ για το Teenage Cancer Trust, τα μέλη του κοινού μπορούσαν να καθίσουν στο σκούτερ και να ποζάρουν για φωτογραφίες.’

Ο Murphy εξήγησε επίσης πώς προέκυψαν τα σχέδια συγκέντρωσης χρημάτων για το σκούτερ, προσθέτοντας: “Στα μισά της διαδικασίας (αναπαλαίωσης) κατέβηκα για να δω τον Aaron, να δω πώς τα πήγαινε, και είπε: “Θα γίνει καταπληκτικό και θα φαίνεται όμορφο αλλά είναι κρίμα”…

“Επειδή η ιδέα ήταν να το δημοπρατήσουμε, και ακόμα λέμε να το δημοπρατήσουμε κάποια στιγμή, αλλά είπαμε ότι θα ήταν πραγματικά κρίμα να καταλήξει να μαζεύει σκόνη σε κάποια ιδιωτική συλλογή κάπου”.

“Επειδή αυτά τα πράγματα υποτίθεται ότι πρέπει να τα οδηγείς και να τα απολαμβάνεις. Είναι σχεδόν σαν ένα ζωντανό πράγμα, είναι μια πραγματική ομορφιά, που μετά με έκανε να σκεφτώ γιατί να μην το κάνουμε αυτό; Γιατί δεν το κάνουμε διαθέσιμο στους ανθρώπους ώστε να καθίσουν πάνω του, να φωτογραφηθούν μαζί του, να το βιώσουν ως αληθινό πράγμα;”.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης