Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η Ducati γιορτάζει τον πρώτο της τίτλο σε πρωτάθλημα Adventure, με τον Juan Noguerol να κερδίζει τον τίτλο  του πρωταθλητή στο Ισπανικό Adventure Motorcycling Cup με μία Ducati DesertX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος αγώνας του του Spanish Trophy 2022 πραγματοποιήθηκε στο Cadiz της Ισπανίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με συμμετοχή 100 αναβατών και περιελάμβανε εκτός δρόμου διαδρομές σε κάθε είδους έδαφος. Στο τέλος της ημέρας οι συμμετέχοντες αναβάτες έκαναν και ένα τιμητικό γύρο στην πίστα Angel Nieto στην Jerez, όπου διεξαγόταν ο τελικός γύρος του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike.

O Juan Noguerol δεν κέρδισε τον τελευταίο αγώνα, είχε μία πτώση κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, άλλα ευτυχώς η μοτοσυκλέτα δεν καταστράφηκε και έτσι μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα των σχεδόν 300 χιλιομέτρων. Κατάφερε όμως να πάρει το Πρωτάθλημα και το πανηγύρισε στο πόντιουμ της πίστας Angel Nieto στην Jerez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Juan Noguerol, World & Spain Touring Champion δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται κοντά μου, την οικογένειά μου και τους υγειονομικούς στο νοσοκομείο Álvaro Cunqueiro για την τεράστια υποστήριξή τους. Έχοντας μια πολύ δύσκολη ανάκαμψη από τον Covid το 2021, μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους μπόρεσα να επιστρέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Μετά από όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, η αντιπροσώπευση των RFEM, της Ducati και της οδήγησης μοτοσυκλετών όπως η  Multistrada V4S και η  DesertX δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ενθάρρυνση. Ήξερα ότι ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος στο Cadiz θα ήταν δύσκολος. Μετά από μια άτυχη στιγμή στα δοκιμαστικά την Παρασκευή, ένιωσα πολύ καλύτερα το Σάββατο. Η διαδρομή ήταν πολύ πιο διασκεδαστική περνώντας μέσα από μονοπάτια, στενά κομμάτια και διαδρομές trial, όπου η DesertX είναι απίστευτη. Και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και ειδικά η ισχύς του κινητήρα και η απόδοση των φρένων, την κάνουν πολύ ευέλικτη και εύκολη στην οδήγηση. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσα όντας πίσω στην κατάταξη, μπόρεσα πολύ γρήγορα να ανακάμψω. Κάτι που μου επέτρεψε ακόμη και να γυρίσω και να βοηθήσω έναν χαμένο ή πεσμένο αναβάτη, ή ακόμα και να επισκευάσω ένα σκασμένο λάστιχο. Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είχε τελειώσει με καλύτερο τρόπο από τον τιμητικό γύρο στην πίστα της Jerez και να ανέβω στο ίδιο βάθρο όπου έχω δει τα είδωλά μου στην τηλεόραση τόσες φορές από τότε που ήμουν παιδί. Τα paddock του ισπανικού πρωταθλήματος SBK, που ολοκληρώθηκε και αυτό το ίδιο Σαββατοκύριακο στη Jerez, ήταν τόσο ωραία, καθώς βγήκαν να μας χειροκροτήσουν όλους και κυρίως να μας δώσουν τα έπαθλα. Αυτές είναι οι εικόνες που θα μείνουν στη μνήμη για ολόκληρη την ζωή μου. Ευχαριστώ πολύ τη Ducati και τους υπέροχους ανθρώπους που εργάζονται για να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα».

Μετά την ολοκλήρωση του Ισπανικού Adventure Tourism Cup, οι δύο νικητές θα απολαύσουν το έπαθλό τους, μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ducati στο Borgo Panigale της Μπολόνια και μια βόλτα με μοτοσυκλέτα στο μυθικό «Passo della Futa».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης