Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο βρετανός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών είναι στα ξεκινήματα του, κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται ρευστό. Για αυτό και πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε ένα κομμάτι από την πίτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι «επενδυτές» έχουν την ευκαιρία να δώσουν… ότι μπορούν. Το ελάχιστο ποσό που μπορείτε να δώσετε είναι 500 λίρες, οι οποίες σας εξασφαλίζουν αφενός πριβέ τουρ στις εγκαταστάσεις της Arc, αφετέρου δε μια πινακίδα με το όνομα σας σε ένα τοίχο του κτιρίου. Στον αντίποδα, το μέγιστο της επένδυσης σας μπορεί να φτάσει ως και τις 500.000 λίρες, ένα ποσό σοβαρό που σας εξασφαλίζει και μια custom Arc Vector. Το όλο εγχείρημα αποτελεί επιμέρους προσπάθεια αναζήτησης κεφαλαίου από τη νέα εταιρία που μεταξύ άλλων έχει και τις ευλογίες της Jaguar!

Όπως λέει ο ιδρυτής της Arc, Marc Truman, έμπνευση πίσω από αυτό το ιδιαίτερης μορφής.. fundraising ήταν το φίλαθλο κοινό της Barcelona που έκανε κάτι ανάλογο, με το άνοιγμα πλέον να είναι στους φίλους της μοτοσυκλέτας και της ευχαρίστησης που αυτή προσφέρει. Τα πράγματα ωστόσο είναι σοβαρά, μιας και οι βρετανοί το έχουν πάρει ζεστά το όλο θέμα. Τόσο που έχουν επιβεβαιώσει την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής, απέναντι  από εκείνη της Aston Martin στην Ουαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω όμως από τα business plans υπάρχει και η ουσία που δεν είναι άλλη από τη μοτοσυκλέτα τους. Από όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το Νοέμβριο, το Vector έχει περάσει πολλά για να εξελιχθεί. Μεγαλύτερες αλλαγές είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτροκινητήρας, η απομάκρυνση οτιδήποτε περιττού και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους, ενώ απομένουν και κάποιες ακόμα άκρως ουσιώδεις και ενδιαφέρουσες, όπως το ψαλίδι από ανθρακόνημα.

Τέλος –για να ξέρετε και τι παίρνετε δηλαδή- ας δούμε και κάποια από τα χαρακτηριστικά του Vector. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 399 volt (!) αποδίδει 133 ίππους και θηριώδεις ποσότητες ροπής. Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 220 κιλά, με την Arc να δίνει την αισιόδοξη αυτονομία που φτάνει τα σχεδόν 600 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Βέβαια, όλα αυτά δεν έρχονται χωρίς κόστος, αφού ένα Vector θα απομακρύνει από την τσέπη σας περί τις 100 -και κάτι ψιλά- χιλιάδες ευρώ…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης