Η FIM σε συνεργασία με την διοίκηση της πίστας Spa-Francorchamps ανακοίνωσαν πως το 2022 θα Τα χρήματα έπεσαν για να γίνουν αλλαγές και να αυξηθούν τα επίπεδα ασφαλείας… και πραγματοποιηθεί αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC) στη βελγική πίστα.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ονειρεύονταν να δουν ξανά μοτοσικλέτες σε διεθνές επίπεδο να αγωνίζονται στην πίστα του Spa, ωστόσο κυρίως για λόγους ασφάλειας η πίστα δεν περνούσε τις προδιαγραφές της FIM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα όμως, με μια επένδυση η οποία αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην πίστα προκειμένου να πάρει έγκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας και να ξεκινήσουν διεθνούς εμβέλειας πρωταθλήματα να έχουν αγώνα στο Βέλγιο.

Μία φορά και έναν καιρό στο Spa...

Πού θα υπάρξουν αλλαγές στην πίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως πέντε στροφές, τις La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes και Stavelot, Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2022 θα δούμε 24ωρο αγώνα…στις οποίες θα διευρυνθεί ο χώρος διαφυγής, ενώ όλη η πίστα θα στρωθεί με νέα άσφαλτο.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις κερκίδες με σημαντικότερη τη δημιουργία σκεπαστής κερκίδας 4.600 θέσεων στη στροφή Raidilllon. Το πλάνο είναι τον Ιούνιο του 2022 να πραγματοποιηθεί αγώνας 24 ωρών στο Spa για το EWC και αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται να δούμε και αγώνα MotoGP στην εικονική πίστα τα επόμενα χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος αγώνας GP ήταν το 1990 με νικητή τον Wayne Rainey, ενώ Giacomo Agostini και MV Agusta έχουν τις περισσότερες νίκες στο Spa.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης