Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Royal Enfield έχει ανακοινώσει ήδη ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα ωστόσο μέχρι Το 2025 η Royal Enfield έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλοτώρα δεν έχουμε δει κάποια εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε αντίθεση με την Enfield, υπάρχουν άλλες εταιρείες οι οποίες τολμούν να μετατρέψουν μοντέλα της ινδικής φίρμας σε ηλεκτρικά και μάλιστα με τρομερή επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από αυτές είναι η Saietta, η οποία αποφάσισε να πάρει ένα Continental GT650 και να το μετατρέψει σε ηλεκτρικό βασισμένο σε ένα δικό της μοτέρ. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι 52V και έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της μοτοσικλέτας έχοντας τις μεγάλες μπαταρίες της Orion στη θέση του κλασικού κινητήρα. Στοιχεία απόδοσης δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο υπολογίζουμε ότι η ροπή θα είναι της τάξης των 105Nm με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου μοτέρ 48V της Saietta.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η ροπή αναμένεται κοντά στα 105Nm.

Στόχος της Saietta είναι η μαζική παραγωγή συστημάτων ηλεκτροκίνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή της μοτοσικλέτας δεν έχει αλλάξει καθόλου και διατηρεί την κλασική της μορφή κάτι που είναι καλό Σύστημα ανάκτησης ενέργειας στον… συμπλέκτη!για εκείνους που δε θέλουν ριζική επέμβαση στη μοτοσικλέτα. Ένα σημαντικό στοιχείο της μετατροπής της Seiatta είναι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο χρησιμοποιεί. Στη θέση του συμπλέκτη, ο οποίος δεν έχει χρησιμότητα πλέον καθώς είναι μίας σχέσης η μετάδοση, έχει τοποθετηθεί σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Ο αναβάτης μπορεί να πιέσει τη μανέτα όταν το γκάζι κλείνει και το σύστημα να ενεργοποιηθεί προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες παίζοντας το ρόλο και ενός ήπιου φρένου. Στόχος πάντως της Saietta είναι να βγάλει σε μαζική παραγωγή το σύστημα ηλεκτροκίνησης για να το πουλάει είτε σε ιδιώτες είτε σε εταιρείες που θέλουν να βγάλουν μοντέλα ηλεκτρικά στην αγορά. Ήδη στην Ινδία, η Saietta έχει κάνει συμφωνίες για να προωθήσει το προϊόν της.

Η παρουσίαση του Continental της Saietta.

 

Αυτά είναι τα σχέδια της Enfield για ηλεκτρική μοτοσικλέτα το 2025.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Royal Enfield θα έχει έτοιμη ηλεκτρική μοτοσικλέτα μέχρι το 2024

Κοντά στην παραγωγή έκδοση δρόμου του Royal Enfield Himalayan

Καθ’ οδόν μοντέλο scrambler από τη Royal Enfield

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης