Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικοί μήνες από τότε που η Yamaha ανακοίνωσε επίσημα ότι εγκαταλείπει Η ομάδα θα στηρίξει τον οργανισμό Riders for Health με λογότυπο στις μοτοσικλέτες.το περίφημο Ράλι Dakar. Από το 1979 η εταιρεία παίρνει μέρος ανελλιπώς στον κορυφαίο αγώνα Rally Raid με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ωστόσο το 2022 αποφάσισε να «τραβήξει την πρίζα» από την αγωνιστική της ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ψιλά γράμματα εκείνης της ανακοίνωσης από τον CEO της Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes είχε αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο της εμπλοκής της Yamaha σε άλλου είδους αγώνες Raid χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Tenere 700. Η Yamaha επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της και ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα Africa Eco ο οποίος έχει εκκίνηση από το Monaco και τερματισμό στο Dakar της Σενεγάλης, ακολουθώντας τις ρίζες του διάσημου αγώνα.

Ελάχιστες αλλαγές έχουν γίνει στην  αγωνιστική μοτοσικλέτα σε σχέση με τη βασική έκδοση World Raid.

Τον Οκτώβριο του 2022 πραγματοποιείται το Africa Eco Race

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να το κάνει αυτό η Yamaha δημιούργησε μια νέα ομάδα την Yamaha Tenere World Raid Team την οποία Η αγωνιστική Tenere φέρει μόνο εξαρτήματα από το αγωνιστικό τμήμα GYTR τα οποία βρίσκονται στη λίστα αξεσουάρ της Yamaha.θα διευθύνει ο έμπειρος Manuel Lucchese. Αναβάτες της ομάδας θα είναι ο Ιταλός Alessandro Botturi, νικητής του αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια και ο Ισπανός Pol Tarres, διάσημος αναβάτης για τα απίστευτα βίντεο του (The Seeker) στη σέλα της Tenere 700. Οι αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τη νέα Tenere 700 World Raid σε αγωνιστική μορφή έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στον αγώνα Tunisian Desert Challenge στο τέλος Απριλίου. Ο αγώνας Africa Eco θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο, στις 15-30 Οκτωβρίου.

Το βίντεο παρουσίασης της ομάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόβλημα υγείας στέρησε από τον Περιστερά το ντεμπούτο στο WSSP300

Η Yamaha πιστεύει πως το υδρογόνο θα κρατήσει στη ζωή τον θερμικό κινητήρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης