του Νίκου Βιτσιλάκη

To 2017 η Kawasaki επανέφερε στο προσκήνιο ένα μοντέλο που είχε στη γκάμα της τη δεκαετία του ’70 και από το 2020 το φρεσκάρει για να σταθεί ακόμα πιο ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρύ, γρήγορο και μοντέρνο, το Z650 έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση που κεντρίζει το ενδιαφέρον συνδυάζοντας στοιχεία από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi της Kawasaki με μια λεπτή σιλουέτα που αντικατοπτρίζει sport χαρακτήρα. Στην ουσία είναι το sport touring Ninja 650 απαλλαγμένο από το ολόσωμο φέρινγκ και με ψηλότερα τοποθετημένο τιμόνι, κάτι που το τοποθετεί στην κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών δρόμου.

Για το 2020, το μεσαίο street Naked Ζ650 έρχεται εξοπλισμένo με νέα χαρακτηριστικά, εκφράζοντας μια φρέσκια προσέγγιση αυτού του δημοφιλούς μοντέλου. Κατασκευασμένο με τη φιλοσοφία Sugomi της Kawasaki, συμπεριλαμβάνεται με υπερηφάνεια στη σειρά Ζ, η οποία πλέον εκτείνεται από τα 125 μέχρι και τα 1000cc. Από την πρώτη του (επαν)εμφάνιση πριν τρία χρόνια είχε δείξει ότι απευθύνεται τόσο στους έμπειρους μοτοσυκλετιστές όσο και σε όλους όσους μπήκαν πρόσφατα στον κόσμο των δύο τροχών. Σχεδιασμένο για να μπορεί να οδηγηθεί με άδεια οδήγησης A2, το νέο Z650 είναι για πολλούς η κορυφαία μοτοσυκλέτα που θα θελήσουν ή θα χρειαστούν ποτέ. Η ευστροφία του κινητήρα από το ρελαντί μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου και η ευελιξία σε αστικό περιβάλλον είναι μόλις δύο από τα αναγνωρισμένα δυνατά του σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 68 ίππων προσφέρει αυτοπεποίθηση στην πόλη αλλά και στις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου, με ή χωρίς συνεπιβάτη. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση (slipper + assist), βελτιώνοντας σημαντικά τη συμπεριφορά στη sport οδήγηση. Η πίσω ανάρτηση “Horizontal Back-Link” (οριζόντιας διάταξης μονό αμορτισέρ) συμβάλλει στη συγκέντρωση του βάρους στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα επιφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ sport συμπεριφοράς και άνεσης. Με χαμηλή σέλα στα 790 mm, το Ζ650 είναι μια ιδιαίτερα προσιτή μοτοσυκλέτα για ένα μεγάλο εύρος αναβατών. 

Οι αλλαγές για το μοντέλο του 2020

Ο διπλός προβολέας είναι πλέον τεχνολογίας LED και με περίβλημα μικρότερων διαστάσεων, ενώ έχουν ανασχεδιαστεί και τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, η μίνι ζελατίνα και το μπροστινό φτερό. Νέα είναι και η εξάτμιση, με ανασχεδιασμένους τόσο τους λαιμούς όσο και το τελικό της, προκειμένου να εκπέμπει χαμηλότερους ρύπους και παράλληλα να προσφέρει καλύτερη ροπή στις μεσαίες στροφές λειτουργίας του κινητήρα. Η άνεση οδηγού και (περισσότερο) συνεπιβάτη ήταν στο πλάνο των βελτιώσεων και αυτό επιτεύχθηκε με μια τελείως νέα διπλή σέλα, που υπόσχεται καλύτερη εργονομία σε κάθε περιβάλλον και συνθήκη.

Παράλληλα, το νέο Z κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με την προσαρμογή μιας εντυπωσιακής έγχρωμης οθόνης πολλαπλών λειτουργιών TFT 4,3 ιντσών, η οποία αντικαθιστά τα προηγούμενα συμβατικά όργανα και προσθέτει στοιχεία όπως είναι η ένδειξη επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο, η λυχνία αλλαγής ταχυτήτων, ο μετρητής καυσίμου και η ένδειξη οικονομικής οδήγησης. Περιλαμβάνει επίσης διάφορες καινοτομίες, με κυριότερη (και χρησιμότερη) τη δυνατότητα σύνδεσης με Smartphone μέσω Bluetooth και της εφαρμογής Kawasaki Rideology. Λειτουργίες όπως είναι η πλοήγηση GPS και οι πληροφορίες για την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση είναι εύκολα προσβάσιμες, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ειδοποιήσεις. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης στο βασικό της εξοπλισμό φανάρι LED και πίσω, καθώς και νέα ελαστικά καλύτερων προδιαγραφών (Sportmax Roadsport 2). 

Το πλαίσιο του Z650 είναι ένα χωροδικτύωμα που παίζει σημαντικό ρόλο σε στιβαρότητα και εμφάνιση. Παραμένει αμετάβλητο, με γωνίες που τονίζουν το επιθετικό στυλ που έχει κάνει τόσο επιτυχημένο αυτό το μοντέλο. Και φυσικά, η νέα εμφάνιση απαιτεί και νέα χρώματα, οπότε τρεις επιλογές θα είναι διαθέσιμες για το 2020. Το Candy lime green / metallic spark black είναι βέβαιο ότι θα είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ενώ το metallic spark black από μόνο του θα είναι η επιλογή για ένα πολύ ευρύ κοινό. Η διχρωμία pearl blizzard white / metallic spark black είναι η τρίτη και τελευταία από τις τρεις  νέες χρωματικές επιλογές. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης