Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στις 8 Ιουλίου του 2022 είχε προγραμματιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP να επισκεφτεί τη ΦινλανδίαΗ Dorna πήρε το μάθημά της από το παραλίγο φιάσκο του GP της Ινδονησίας με την ανέτοιμη πίστα της Mandalika. στην καινούρια πίστα Kymiring. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν θα συμβεί αυτήν τη χρονιά καθώς η Dorna ανακοίνωσε πως ματαιώνεται το GP της Φινλανδίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λόγοι που οδήγησαν τους ανθρώπους της Dorna και της FIM να ματαιώσουν τον αγώνα είναι δύο. Ο ένας είναι ότι οι εγκαταστάσεις της πίστας δεν είναι έτοιμες και ο δεύτερος είναι ότι πολύ κοντά στην περιοχή της πίστας βρίσκονται τα σύνορα με τη Ρωσία. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα όντως έχουν καθυστερήσει υπερβολικά στην κατασκευή των κτιρίων. Ενώ η πίστα και η άσφαλτος της διαδρομής είναι έτοιμη, τα paddock και τα περιφερειακά κτίρια είναι ακόμα σε κατάσταση εργοταξίου.

Η διαδρομή είναι έτοιμη, οι εγκαταστάσεις όχι.

Όσο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα καθώς το Kymiring βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, αρκετά κοντά στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Αυτό έχει βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους της Dorna καθώς, εκτός από το γεωπολιτικό πρόβλημα, υπάρχει και ένα σημαντικό οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψουν Ρώσοι φίλοι του MotoGP στην Φινλανδία για τον αγώνα και κατ’ επέκταση δεν θα αφήσουν τα ωραία τους ρούβλια στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sylvain Guintoli με την Suzuki ήταν στις δοκιμές που έγιναν στην πίστα το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, το GP της Φινλανδίας μεταφέρεται για το 2023 και πλέον το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2022 θα περιοριστεί σε 20 αγώνες. Η απουσία του Φινλανδικού GP δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στο ημερολόγιο με τη διακοπή του καλοκαιριού να επεκτείνεται πλέον στις πέντε εβδομάδες.

Στις δοκιμές πριν από δύο χρόνια εκατοντάδες Ρώσοι φίλαθλοι ταξίδεψαν στην πίστα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Razgatlioglu γίνεται… Marquez

Marc Marquez και Honda σε κρίση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης