Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Husqvarna παρουσίασε τα κορυφαία της μοντέλα Enduro και Supermoto, 701 με ένα πολύ εντυπωσιακό πακέτο ηλεκτρονικών που συναντάς μόνο σε ακριβές superbike μοτοσικλέτες. Οι δύο καινούριες μοτοσικλέτες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εταιρείας και γι’ αυτό είναι εξοπλισμένες με κορυφαία εξαρτήματα και ηλεκτρονικά που θα ζήλευαν πολλές ακριβότερες μοτοσικλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση Supermoto του Husqvarna 701

Ο πιο δυνατός μονοκύλινδρος κινητήρας

Το βασικό μέλημα για το 2021 είναι οι προδιαγραφές Euro5 κάτι που πέτυχαν οι μηχανικοί της Husqvarna Ένα όπλο για πίστα και δρόμο με τη βοήθεια της… KTMχωρίς να χάσουν σε ισχύ. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 692,7 κ.εκ. αποδίδει 74 ίππους και 73,5 Nm ροπής, νούμερα πραγματικά εντυπωσιακά. Το ηλεκτρονικό γκάζι φροντίζει για τη ομαλή λειτουργία του και την άψογη απόκριση, ενώ οι κραδασμοί έχουν περιοριστεί χάρη σε έναν δεύτερο άξονα ισορροπίας που έχει τοποθετηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί όμως που συναντάμε το κάτι παραπάνω είναι στην ηλεκτρονική “σουίτα” που προσφέρουν τα 701. Η Husqvarna έχει εξοπλίσει τις μοτοσικλέτες με νέα κεντρική μονάδα η οποία παρέχει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με αισθητήρες ευαισθησίας ανάλογα την κλίση της μοτοσικλέτας. Διαθέτει διαφορετικές χαρτογραφήσεις, quickshifter “Easy Shift” και cornering ABS για μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα στην οδήγηση.

Η έκδοση Enduro του Husqvarna 701

Με κορυφαίες αναρτήσεις WP και φρένα Brembo

Στην περίπτωση του Supermoto οι αναρτήσεις είναι της APEX, θυγατρική της WP, πλήρως ρυθμιζόμενες εμπρός και πίσω. Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα, ενώ έμφαση έχει δοθεί στο βάρος το οποίο περιορίζεται στα μόλις 148 κιλά. Στην περίπτωση του Enduro το ABS απενεργοποιείται πλήρως, ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος, ενώ το πιρούνι εμπρός είναι της WP 48mm.

Οι δύο μοτοσικλέτες είναι πραγματικά εντυπωσιακές με απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά κάτι που είναι βέβαιο ότι θα μεταφράζεται σε απολαυστική οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάστηκε η βασική έκδοση του KTM Duke 890

Ετοιμάζει και Svartpilen 125 η Husqvarna

Πρώτες εικόνες του Husqvarna Norden 901

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης