Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati είναι μια από τις εταιρείες η οποία δεν ξεχνά τους ανθρώπους οι οποίοι την έχουν αναδείξει και την Ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από τη 996R του 2001έχουν φέρει στην κορυφή του κόσμου. Έχουν περάσει 20 χρόνια από το πρώτο πρωτάθλημα στα Superbike που κέρδισε ο Troy Bayliss με την Ducati και η ιταλική φίρμα θέλησε να τον τιμήσει με ένα ιδιαίτερο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 λοιπόν το εργοστάσιο του Borgo Panigale δημιούργησε μια ειδική έκδοση της Panigale V2 στα χρώματα του Αυστραλού πρωταθλητή. Η επίσημη ονομασία του μοντέλου είναι Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Champion 20th Anniversary και εκτός από τον υπέροχο χρωματισμό, έχει το νούμερο 21 στη μάσκα και τα πλαϊνά φέρινγκ.

Ο Troy Bayliss παρέα με τον γιο του Oli Bayliss.

Τιμή και πόσες μονάδες θα παραχθούν ακόμα δε γνωρίζουμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins με πιρούνι NX30 εμπρός και μονό αμορτισέρ TTX36 Στο Μουσείο της Ducati υπάρχει έκθεση με όλα τα αγωνιστικά μοντέλα του Baylissπίσω, ενώ στο τιμόνι υπάρχει σταμπιλιζατέρ επίσης της Ohlins. Το ιδιαίτερο αυτό Panigale είναι μονόσελο και ζυγίζει 3 κιλά λιγότερα από το κανονικό μοντέλο, ενώ είναι αδιευκρίνιστο πόσες μονάδες θα κατασκευάσει η Ducati.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός L2 δικύλινδρος των 955 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 155 ίππους και 104Nm ροπής. Ζυγίζει μόλις 174,5 κιλά και είναι ίσως το πιο ισορροπημένο superbike που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε αναβάτης για ένα track day. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο monocoque, ενώ διαθέτει quickshifter και ένα υψηλού επιπέδου πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων για δρόμο και πίστα. Η τιμή της νέας αυτής έκδοσης αναμένεται κοντά στις 23.000€.

Η παρουσίαση της Panigale V2 Bayliss.

 

 

 

Έλειπε μια ειδική έκδοση μιας τόσο καλοφτιαγμένης μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati ετοιμάζει κιβώτιο τεχνολογίας MotoGP στην Panigale

Το σπαστό ποδήλατο της Ducati είναι από μαγνήσιο

Ο θρύλος Troy Bayliss στο Μουσείο της Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης