Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τον περασμένο Δεκέμβριο η KTM είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Brabus. Η Το μότο της Brabus είναι Heart of a Beast, Soul of a Gentlemanγερμανική φίρμα βελτίωσης αυτοκινήτων έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την Mercedes-Benz καθώς έχουμε απολαύσει πολλά μοντέλα της premium γερμανικής μάρκας να δέχονται την φροντίδα της Brabus. Πλέον μπαίνει και στον κόσμο της μοτοσικλέτας με τη βοήθεια της KTM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος καρπός της νέας συνεργασίας είναι το εκρηκτικό 1300R. Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στο KTM Super Duke 1290 R EVO το οποίο έχει αποκτήσει πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση και πιο πολιτισμένη αισθητική. Ξεχωρίζει από τον εμπρός στρογγυλό προβολέα ο οποίος θυμίζει τα Vitpilen της Husqvarna, από τα αμέτρητα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα και από τους αναβαθμισμένους, ελαφρύτερους τροχούς με αλουμινένιες ζάντες.

Εξωπραγματική μοτοσικλέτα με την υπογραφή της Brabus.

Μόλις 154 μοτοσικλέτες θα κατασκευαστούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του Brabus 1300R είναι ο δικύλινδρος 1.301 κ.εκ. του Super Duke ο οποίος στην έκδοση EVO H 1300R θα βγει σε 77 μονάδες για κάθε χρωματισμό, εμπνευσμένο από το έτος ίδρυσης της το 1977.αποδίδει 180 ίππους και 140Nm ροπής. Η μοτοσικλέτα συνοδεύεται από το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων της KTM με σύστημα γυροσκοπίων έξι αξόνων IMU, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, quickshifter, ABS στροφής, Pankl συμπλέκτη ολίσθησης και πολλαπλές επιλογές οδήγησης.

Οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά WP Apex με ημιενεργητικό σύστημα και ηλεκτρονικές ρυθμίσεις. Στα φρένα έχουμε κορυφαίες δαγκάνες Brembo Stylema με σύστημα ψύξης από ανθρακονήματα. Το σύστημα εξάτμισης είναι σχεδιασμένο από την Brabus και το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα, δανεισμένο από την KTM. Η μοτοσικλέτα είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματισμούς, κόκκινο και μαύρο.

Βίντεο του Brabus 1300R.

 

Βαριά η υπογραφή της Brabus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Husqvarna ζωντανεύει ξανά το Vitpilen 1301

Νέα χρώματα για το KTM Duke 890R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης