Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από την πρώτη φορά που η Husqvarna τόλμησε να παρουσιάσει σε Κινητήρας και πλαίσιο θα προέρχονται από το KTM SuperDuke 1290R.πρωτότυπη μορφή το μεγαλύτερο Vitpilen της “οικογένειας”. Εκείνο το μοντέλο ήταν εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο κινητήρα του Super Duke, αλλά ακολουθούσε σχεδιαστικά την γκάμα των Vitpilen με την ρετρό αισθητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Husqvarna πλέον δείχνει να παίρνει πιο σοβαρά το θέμα του μεγαλύτερου Vitpilen. Μια νέα μοτοσικλέτα με ελαφρύ καμουφλάζ εμφανίστηκε να κάνει δοκιμές και από το μεγάλο στρογγυλό φωτιστικό σώμα μπροστά μπορούμε με ασφάλεια να εικάσουμε ότι είναι Husqvarna. Το Vitpilen 1301 στις κατασκοπευτικές εικόνες εμφανίζεται ως ένα υβρίδιο μεταξύ Vitpilen και SuperDuke 1290 της KTM. Στο εμπρός μέρος η μοτοσικλέτα ακολουθεί το μοτίβο του σουηδικού μοντέλου, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια αντιγραφή της ουράς του αυστριακού μοντέλου.

Μία από τις κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Ο κινητήρας προέρχεται από το Super Duke 1290R. Πρόκειται για τον δικύλινδρο V2 των 1.301 κ.εκ. ο Η Husqvarna μπορεί να καθυστερεί τα project της, αλλά το αποτέλεσμα όταν έρθει είναι εκρηκτικό!οποίος στην τελευταία έκδοση της μοτοσικλέτας αποδίδει 180 ίππους και 145Nm ροπής. Φυσικά, συνοδεύεται με ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών με μονάδα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, traction control με ευαισθησία στις κλίσεις, ABS στροφής, σύστημα ελέγχου της σούζας και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές σε σχέση με το μοντέλο της KTM είναι μικρές αλλά εμφανής ακόμα και από τις φωτογραφίες. Το πλαίσιο έχει διαφορετική διάταξη, αλλά παραμένει χωροδικτύωμα, ενώ το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο. Οι ζάντες ωστόσο έχουν περισσότερες ακτίνες και η εξάτμιση είναι διαφορετική με διπλή απόληξη, ενώ πιο μεγάλο είναι το φτερό εμπρός και οι καθρέπτες είναι τοποθετημένοι στις άκρες του τιμονιού.

Αυτή είναι η αρχική έκδοση του Vitpilen 1301 του 2016.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την τελική μορφή του Vitpilen 1301 καθώς η Husqvarna μας έχει συνηθίσει σε πολύ εξεζητημένα σχέδια στις μοτοσικλέτες της. Είναι βέβαιο ότι δεν θα θυμίζει σχεδιαστικά το Super Duke 1290R παρότι θα δανείζεται μηχανικά μέρη από το μοντέλο της KTM. Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και με το Norden 901 το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα το KTM 890 Adventure παρότι έχουν ίδιο κινητήρα και πλαίσιο.

Η ουρά είναι μάλλον προσωρινή για τις ανάγκες των δοκιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Husqvarna Norden 901 ταξιδεύει στα μέρη που γεννήθηκε

Πρώτες εικόνες των ηλεκτρικών Husqvarna στην ΙΑΑ του Μονάχου

photo credit: Rideapart, asphaltandrubber

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης