Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αναρωτιέστε πώς πάνε οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοτοσικλετών; Ε, λοιπόν πάνε καλά, μάλιστα πολύ καλά αν Το 1/4 του πληθυσμού στην Ταϊβάν οδηγεί ηλεκτρική μοτοσικλέτα.λάβουμε υπόψη την ανακοίνωση της εταιρείας Energica στην Ιταλία. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσικλετών και συνεργάτης του MotoGP στο πρωτάθλημα MotoE ήδη τον Ιανουάριο του 2020 είχε πουλήσει περισσότερες μοτοσικλέτες από ό,τι όλο το 2019 και αυτή η πορεία συνεχίστηκε δυναμικά όλη τη χρονιά, παρά το χτύπημα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία νέα συμφωνία όμως της Energica θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις της για το 2021. Η ιταλική φίρμα θα συνεργαστεί με τη Russ Tiger Enterprise, έναν τεράστιο προμηθευτή στην Ταϊβάν, προκειμένου να παρέχει μοτοσικλέτες. Το ποσό της συμφωνίας αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και δείχνει τις προθέσεις της χώρας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Premium ηλεκτρικές μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων κατασκευάζει η Energica.

Χώρα υπόδειγμα η Ταϊβάν στην ηλεκτροκίνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα πρέπει να σας εκπλήσσουν καθώς έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η Ταϊβάν: Χώρα με καλό καιρό και έντονο φυσικό περιβάλλον… Σας θυμίζει κάτι;οποία έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα ηλεκτροκίνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ταϊβάν ήδη κυκλοφορούν 91.000 ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού οδηγεί ηλεκτρική μοτοσικλέτα ή scooter με ένα σύστημα το οποίο στηρίζει πλήρως το κράτος.

Το δίκτυο φόρτισης που διαθέτει η Ταϊβάν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν το έχουμε δει στην Ελλάδα, ενώ και οικονομικά είναι τα οφέλη εκείνων που επιλέγουν να κινηθούν ηλεκτρικά. Ο CEO της Russ Tiger, Russ Rsai, τόνισε πως η κυβέρνηση της Ταϊβάν στηρίζει την τεχνολογία και παρέχει μειωμένους φόρους, κάτι που δίνει κίνητρο στους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Κάποιοι φαίνεται να έχουν καταλάβει νωρίς το μέλλον της μετακίνησης, καλό είναι να αρχίσουμε να μπαίνουμε και εμείς σε αυτή την πορεία.

Ο Nico Rosberg οδηγεί την Energica στην πίστα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το ηλεκτρικό scooter… πετάει!

Μέσα στον Φεβρουάριο η νέα γενιά ηλεκτρικών μοτοσικλετών Super Soco

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα με 4.200€ από την Sondors

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης