Το VF125 διαφέρει σχεδιαστικά από τα υπόλοιπα κλασικά παπιά που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά και η εμφάνισή του το φέρνει κοντά στον αρχηγό των παπιών VF185, μαρτυρώντας την κοινή καταγωγή τους.

Με sport αναφορές, κάθε τμήμα του VF125 φανερώνει ένα μυώδες σύνολο. Επιφάνειες carbon υφής, δυναμικές γραμμές στο εσωτερικό της ποδιάς, επιθετικό πίσω τμήμα που καταλήγει σε μία αεροδυναμική αεροτομή, κάλυμμα εξάτμισης με επινικελωμένες λεπτομέρειες, σιρίτι στις ζάντες αλλά και εντυπωσιακό διακοσμητικό “πλαίσιο” χωροδικτύωμα κόκκινου χρώματος, δείχνουν τις προθέσεις των σχεδιαστών της SYM. Το πίσω κομψό εξαγωνικό φωτιστικό σώμα είναι τύπου LED, που χάρη στα 28 “λεντάκια” παρέχει ιδιαίτερα όμορφο και υψηλής απόδοσης φωτισμό. Σε κάθε πλευρά της μπροστινής μάσκας υπάρχουν φώτα ημέρας (DRL), αποτελούμενα από 9 LEDs σε σχήμα τόξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σέλα είναι δυο επιπέδων, με αντιολισθητική επένδυση, χαρακτηριστική κόκκινη ραφή και εργονομική θέση οδήγησης. Στα θετικά του VF125 είναι και τα μαρσπιέ μεγάλης επιφάνειας του συνεπιβάτη. Κάτω από τη σέλα, υπάρχουν έξυπνες θήκες για τα εργαλεία του οχήματος και αρκετός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα όπως αδιάβροχα και γάντια. Ανοίγει εύκολα από ένα διακόπτη τοποθετημένο στο δεξί χειριστήριο του τιμονιού, χωρίς να χρειάζεται να σβήσει το όχημα. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από ένα αναλογικό στροφόμετρο και μία ψηφιακή LCD οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και περιμετρικά σε αυτά ενημερωτικές λυχνίες. Επιπλέον, ο κεντρικός μαγνητικός διακόπτης αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας από την πιθανότητα κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας

Το VF125 παρέχει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και άνεσης στην κατηγορία του. Οι ζάντες αλουμίνιου φέρουν tubeless ελαστικά, με φαρδύ πίσω ελαστικό διάστασης 120/70-17, συντελώντας αποτελεσματικά στο φιλτράρισμα των κακοτεχνιών του οδοστρώματος και προσφέροντας καλύτερο έλεγχο και κράτημα στις στροφές. Εφοδιάζεται με δύο δισκόφρενα 220mm με σωληνάκια υψηλής πίεσης και δαγκάνα 2 εμβόλων εμπρός και ενός εμβόλου πίσω. Διαθέτει σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) που προσφέρει άμεσο και αποτελεσματικό φρενάρισμα. Αποσβένει υποδειγματικά τους κραδασμούς του οδοστρώματος χάρη στο εμπρόσθιο τηλεσκοπικό πιρούνι (διαδρομής 94mm, διαμέτρου 26mm) και στις πίσω αναρτήσεις λαδιού-αερίου με εξωτερικό δοχείο αερίου, διαδρομής 60mm και ρυθμιζόμενες ως προς την προφόρτιση.

Το ατσάλινο πλαίσιο με σωλήνες κυκλικής διατομής (τύπου ραχοκοκαλιά) προσφέρει ακαμψία και αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση. Η γεωμετρία του, με διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες που συναντώνται στην κατηγορία, προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητα χάρη στο μεταξόνιο των 1.262mm αλλά και αμεσότητα στις εναλλαγές κατεύθυνσης χάρη στη γεωμετρία του τιμονιού (γωνία κάστερ 25,50, ίχνος 105mm). Ο μεγάλος πολυεδρικός προβολέας 12V35/35W προσφέρει υψηλή ορατότητα και ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Ο αναβάτης με sport διαθέσεις για οριακές κλίσεις θα γοητευτεί από τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ.

Οικονομία με επιδόσεις

Παρά τη sport εμφάνιση το VF125 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη οικονομία, υψηλή  αυτονομία και σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του. Διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου (EFI) από την Keihin, με κατανάλωση μόλις 1,87lt/100Km (Euro4) και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 42g/km. Επιτυγχάνει υψηλή αυτονομία χάρη στη χαμηλή κατανάλωση και το δοχείο καυσίμου 3,8 lt. Ο κινητήρας είναι 4χρονος, αερόψυκτoς, 2βάλβιδος, SOHC, με χωρητικότητα 123cc. Αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 8.5Hp στις 8.000rpm, με μέγιστη ροπή 8.7 Nm στις 5.500rpm. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ημιαυτόματο 4 σχέσεων, N-1-2-3-4-N (σε στάση). Η σχέση συμπίεσης 9.3:1 προσφέρει καλύτερη απόδοση, επηρεάζοντας σημαντικά την ομαλή λειτουργία και διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Εκδόσεις

Το VF125 κυκλοφορεί σε τρεις χρωματισμούς με ματ αποχρώσεις (γκρι, μπλε, κόκκινο). Και στους τρεις το διακοσμητικό “πλαίσιο” χωροδικτύωμα  παραμένει κόκκινο. Οι ζάντες είναι μαύρες ματ με λευκό σιρίτι στην περίμετρό τους ενώ τα μοντέρνα γραφικά δίνουν έμφαση στα sport χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Η καλύτερη πρόταση γνωριμίας  

Το VF125 στοχεύει να κερδίσει το κοινό στην premium κατηγορία των παπιών και για αυτό προσφέρεται με το καλύτερο πακέτο υποστήριξης της αγοράς: – 2 χρόνια δωρεάν εργασίες service και 4 χρόνια εγγύηση. Η τιμή του παραμένει σε άκρως ανταγωνιστικά επίπεδα παρά τις υψηλές προδιαγραφές του, στα 2.260€.

Η SYM στον κόσμο των παπιών

Ιδιαίτερα γνωστή για scooter της η SYM επιτυγχάνει κάθε χρόνο την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών στη χώρα μας. Η εταιρεία όμως έχει μεγάλη ιστορία και έντονη παρουσία στις ασιατικές αγορές και στην κατηγορία των παπιών. Στο μακρινό 1961, κατασκεύασε στην Ταϊβάν το πρώτο της παπί και από τότε σημαντικός αριθμός παπιών SYM κυκλοφορεί στις αγορές της Ασίας. Τα εν λόγω παπιά μάλιστα, έδωσαν το παρόν και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σε Ευρώπη και Ελλάδα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση το 2016, με το Magic 125 SR, το πρώτο παγκοσμίως παπί προδιαγραφών Euro4. Τον Μάρτιο του 2019, η εμφάνιση του δυνατότερου παπιού της αγοράς με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές είναι γεγονός. Το VF185 τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής και από τον ειδικό τύπο και από το κοινό. Και τώρα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, φέρνει στην αγορά το VF125, τη μικρότερη έκδοση του δημοφιλούς VF185, με το κλασικού τύπου ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης