Τι είναι το BMW Motorrad Vision AMBY;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 11:30
Τι είναι το BMW Motorrad Vision AMBY;

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από περίπου έναν χρόνο η BMW Motorrad παρουσίασε ένα ιδιαίτερο πλάνο ηλεκτροκίνησης στα μοντέλαΟ πλήρης έλεγχος της μοτοσικλέτας γίνεται από το smartphone μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. αστικής μετακίνησης. Χαρακτηριστικά, η γερμανική φίρμα ανάφερε εκείνη την περίοδο πως τα επόμενα χρόνια στην γκάμα της BMW όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και scooter με το CE-04 να κάνει πρώτο την εμφάνισή του. Εκτός από το ηλεκτρικό scooter το οποίο ήδη υπάρχει στα καταστήματα προς πώληση, η BMW είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο CE-02 και το Vision AMBY.

Το Vision AMBY είναι μια μοτοσικλέτα/ποδήλατο διπλής χρήσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μικροαστικές μετακινήσεις όσο και στις μεγαλύτερες αστικές μετακινήσεις. Η μορφή της μοτοσικλέτας μοιάζει με ένα ενισχυμένο ποδήλατο εκτός δρόμου έχοντας στενή σιλουέτα, μεγάλους ακτινωτούς τροχούς με διπλής χρήσης ελαστικά, λεπτή σέλα και φαρδύ τιμόνι. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 65 κιλά και διαθέτει αναρτήσεις και φρένα κανονικής μοτοσικλέτας.

Η μικρή ψηφιακή πινακίδα υποδεικνύει τη χαρτογράφηση που έχεις επιλέξει (25, 45, 60Km/h)

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω τροχό και αποδίδει ικανοποιητική ισχύ για να Οι τροχοί έχουν διάσταση 26 ιντσών εμπρός και 24 ιντσών πίσω.χαρίσει τελική ταχύτητα 60Km/h στο δίκυκλο. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κέντρο και χαρίζει αυτονομία 110 χιλιομέτρων, ενώ ο αναβάτης έχει επιλογή κίνησης με 25, 45 και 60Km/h. Η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή καθώς το Vision AMBY διαθέτει σύστημα γεωεντοπισμού στον αστικό ιστό και είναι σε θέση να προσαρμόσει την ταχύτητά του ανάλογα με το που κινείσαι. Για παράδειγμα, θα περιορίσει την ταχύτητα στα 25Km/h όταν κινείσαι σε πεζόδρομους ή πλατείες και θα την ανεβάσει στα 45Km/h όταν κινείσαι σε δρόμους της πόλης.

Διαστάσεις ποδηλάτου με επιδόσεις ηλεκτρικής μοτοσικλέτας.

Η BMW Motorrad συνεργάστηκε με την BMW στα αυτοκίνητα όσον αφορά τα υλικά κατασκευής. Το πλαίσιο και πολλά τμήματα της μοτοσικλέτας είναι κατασκευασμένα από υλικά που χρησιμοποιούνται στη σειρά BMW i της εταιρείας για μέγιστη ανθεκτικότητα και μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον. Το Vision AMBY είναι το μέλλον της αστικής μετακίνησης της BMW και δεν αποκλείεται το 2024 να το δούμε στην αγορά ως μια βιώσιμη λύση αστικής μετακίνησης.

Βίντεο με το project Vision AMBY.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του BMW G310RR

Καινούργια έκδοση της BMW R1250GS αφιερωμένη στο GS Trophy της Αλβανίας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 13:55