Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το International GS Trophy είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας, τον οποίο κάθε χρόνο πραγματοποιεί η BMW Στον αγώνα συμμετέχουν αναβάτες από 15 διαφορετικές χώρες, από το Μεξικό μέχρι την Ιαπωνία.Motorrad σε διάφορα μέρη του κόσμου. Λόγω της πανδημίας η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε το 2021, ωστόσο το 2022 επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ και μάλιστα κοντά στη γειτονιά μας. Από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στα βουνά της Αλβανίας, 120+ αναβάτες θα τα βάλουν με τα σκληρά εδάφη της βαλκανικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση η BMW Motorrad κατασκεύασε 126 μοναδικά R1250GS Trophy Competition με ειδικές προδιαγραφές για να γίνουν πιο ανθεκτικά για τις δύσκολες διαδρομές της Αλβανίας. Το 2020 η μοτοσικλέτα επιλογής ήταν η F850GS, ωστόσο φέτος το διάσημο «boxer» μοντέλο αναλαμβάνει δράση. Βασικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η βαφή δύο τόνων με μεταλλικό ματ λευκό και μπλε η οποία συνδυάζεται με ειδικά γραφικά GS Trophy. Η BMW Motorrad πηγαίνει ακόμα ένα βήμα παρακάτω τη συγκεκριμένη έκδοση βάζοντάς την στην γκάμα των μοντέλων παραγωγής του 2023.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα προστεθεί στην γκάμα των GS για το 2023.

Στο τεχνικό κομμάτι, η R1250 GS Trophy Competition είναι εξοπλισμένη με έναν ανθεκτικό προστατευτικό κινητήρα από αλουμίνιο για enduro χρήση, ένα προστατευτικό του φωτιστικού σώματος, ένα κάλυμμα της κεφαλής και μια ειδική TFT οθόνη για προστασία από ζημιές σε περίπτωση πτώσης. Στη συγκεκριμένη έκδοση έχουν τοποθετηθεί επίσης τα μαρσπιέ από την έκδοση Adventure και οι μοχλοί φρένων και ταχυτήτων για περισσότερη ανθεκτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σκληρά εδάφη της Αλβανίας καλείτε το GS να τα καταφέρει.

Ο εξοπλισμός αναβάτη και η μοτοσικλέτα παρέχονται από την BMW

Τα ελαστικά επιλογής είναι τα Metzeler Karoo 3, τα οποία είναι τοποθετημένα σε ακτινωτές ζάντες για άριστη συμπεριφορά σε δύσκολα χωμάτινα εδάφη. Η σέλα είναι από τη σειρά Rally, η ζελατίνα είναι σπορ, ενώ υπάρχει και τελικό εξάτμισης της Akrapovic. Η BMW έχει τοποθετήσει επίσης μια μικρή τσάντα πέντε λίτρων η οποία τοποθετείται στο ρεζερβουάρ ή στο πίσω μέρος για κάθε είδους μικροαντικείμενα και δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω USB θύρας.

Αυτό είναι το GS Trophy:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του BMW G310RR

Η μαγική μελωδία του εξακύλινδρου BMW K1600GT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης