Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα μοντέλα για τα οποία η BMW Motorrad είναι πολύ υπερήφανη είναι η σειρά K1600. Τα ξεχωριστά τουριστικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας έχουν χαράξει τη δική τους ιστορία στον κόσμο των δύο τροχών έχοντας ως σημείο αναφοράς τον εξακύλινδρο κινητήρα και τις απίστευτες τουριστικές ικανότητες. Για το 2022 η BMW ανανέωσε πολύ την γκάμα των K1600 προσφέροντας τέσσερις εκδόσεις της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκλεπτυσμένη μοτοσικλέτα με πολλά σύγχρονα συστήματα οδήγησης.

Στη διάρκεια των BMW Motorrad Days είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την έκδοση K1600GT και να Το νέο K1600 βγαίνει σε εκδόσεις K1600GT, K1600GTL, K1600B και K1600 Grand America.απολαύσουμε το μοναδικό αυτό έργο τέχνης σε δύο τροχούς. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε αρκετά καλούδια από το τμήμα Option 719 της BMW όπως το ιδιαίτερα χρωματισμό λευκής πέρλας, τις μοναδικές ζάντες διπλής απόχρωσης και την δερμάτινη καφέ σέλα. Η μοτοσικλέτα από κοντά σε μαγνητίζει καθώς εκπέμπει μια αύρα πολυτέλειας και τεχνολογίας που δεν χρειάζεται καν να την οδηγήσεις για να το καταλάβεις. Η τεράστια οθόνη των 10,25 ιντσών παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει το ταξίδι εύκολο και «συνδεδεμένο», ενώ υπάρχει και ηχοσύστημα της Marshall για να σε συνοδεύσει στα πολλά χιλιόμετρα.

Πανέμορφες ζάντες από την ομάδα Option 719 της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας της K1600GT είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά των 1.649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 180Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων, ενώ διαθέτει εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης, σύστημα ραντάρ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού και ABS με ευαισθησία κλίσης. Μόλις οι άνθρωποι της BMW Motorrad Hellas έθεσαν σε λειτουργία το σύνολο χάσαμε το μυαλό μας, καθώς ο εξακύλινδρος παράγει έναν βαθύ, μελωδικό, σχεδόν απόκοσμο ήχο που δεν συναντάς εύκολα σε μοτοσικλέτα.

Οι πλαϊνές βαλίτσες είναι στον στάνταρ εξοπλισμό στην έκδοση GT.

Οι αναρτήσεις του K1600GT είναι τεχνολογίας Duolever και Paralever της BMW και συνεργάζονται με  Eίναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, λευκό πέρλα (Option719) και στα αγωνιστικά χρώματα της BMW.ηλεκτρικό σύστημα ESA τελευταίας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα αναλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο να προσαρμόσει τις αναρτήσεις ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα φώτα στροφής, η τεράστια οθόνη TFT 10.25 ιντσών, το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ο ειδικός χώρος φόρτισης του τηλεφώνου και το σύστημα ECALL για κλήση έκτακτης ανάγκης. Φυσικά, το K1600GT διαθέτει μια τεράστια λίστα αξεσουάρ και εξαρτημάτων από την οποία ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει για να δώσει μια προσωπική πινελιά στη μοτοσικλέτα.

Τεράστια οθόνη TFT 10,25 ιντσών με σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας.

Η K1600GT ξεκινάει από τις 28.400 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad Hellas.

Το βίντεο παρουσίασης της K1600GT.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιστοί στο ραντεβού των BMW Motorrad Days 2022

Κάτι διαφορετικό ετοιμάζει η BMW Motorrad

804 χιλιόμετρα, 2 ημέρες και μια BMW C400GT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης