Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πρόσφατα διέρρευσαν έγγραφα από τη Γερμανία που εμφανίζουν την BMW Motorrad να έχει κατοχυρώσει το Η BMW μας έχει συνηθίσει στο μοτίβο γράμμα/αριθμός/γράμμα στις ονομασίες των μοντέλων της.όνομα Rοctane προς χρήση στα μελλοντικά της μοντέλα, ενώ έχει κάνει αίτηση για το όνομα και σε διεθνές επίπεδο. Εκείνο που είναι πολύ δύσκολο είναι να μαντέψουμε τι είδους μοτοσικλέτα θα ετοιμάσει η BMW για το συγκεκριμένο όνομα. Η γερμανική φίρμα μας έχει συνηθίσει σε πιο απλές ονομασίες και μόνο η σειρά R nineT είχε ξεφύγει από τον συνδυασμό ενός γράμματος και αριθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το γράμμα R υποδηλώνει ότι η μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιήσει τον boxer, δικύλινδρο κινητήρα, όπως σε όλα τα R μοντέλα της μάρκας. Από εκεί και πέρα το χάος! Μπορεί να έχουμε μια ειδική έκδοση της σειράς cruiser R18 και R12 (που αναμένεται) ή μπορεί να έρθει να προστεθεί ακόμα ένα μοντέλο στην γκάμα των R nineT.

Μια νέα έκδοση του R nineT δεν θα μας χάλαγε.

Δύσκολο να προβλέψει κάποιος τι θα είναι η καινούρια μοτοσικλέτα. Όπως και να έχει στη σειρά R η BMWΊσως, δούμε κάτι εντελώς καινούριο από την BMW που αρέσκεται να εκπλήσσει το κοινό. διαθέτει αρκετά μοντέλα. Στα roadster συναντάμε το αθλητικό R1250R, στα cruiser έχουμε όλη τη σειρά R18 με τα ολοκαίνουρια Transcontinental και Bagger, αλλά και τη ρετρό σειρά R nineT με τα καινούρια για το 2022 Urban G/S και Scrambler. Στην κατηγορία των adventure μοτοσικλέτα έχουμε την κορυφαία R1250GS, στην κατηγορία των sport μοντέλων έχουμε την R1250RS και στην κατηγορία Tour συναντάμε την R1250RT. Κοινό στοιχείο όλων των μοντέλων είναι ο boxer κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να έχει, το project Roctane ανήκει στα μελλοντικά σχέδια της BMW. Προηγούνται πολλά και σημαντικά μοντέλα όπως το R1400GS και το M1300GS τα οποία αναμένονται το 2023, ενώ ίσως την επόμενη χρονιά έχουμε και περισσότερα ηλεκτρικά δίκυκλα να προστίθενται στην γκάμα της BMW.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και μια ακραία έκδοση του R18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Scooter Rally Αντοχής με μια BMW στο πλευρό μας

Το zougla.gr παίρνει τα βουνά με την BMW στο Scooter Rally Αντοχής 2022

Η πιο σέξι BMW M1000RR που φτιάχτηκε ποτέ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης