Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Gogoro είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών scooter στον κόσμο έχοντας δείξει H Gogoro προσφέρει επιλογή αναβάθμισης των επιδόσεων του scooter μέσα από το smartphone σου.το δρόμο στον τομέα των ανταλλακτικών μπαταριών. Ήδη η εταιρεία από το Ταϊβάν έχει κατακλύσει τις χώρες της Ασίας με σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών και ετοιμάζει την επέλαση της στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα εργοστάσια όπως η Yamaha έχουν ξεκινήσει συνεργασία με την Gogoro για να καρπωθούν την τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Gogoro ονομάζεται Supersport και είναι πραγματικά εντυπωσιακό όσον αφορά την τεχνολογία που διαθέτει. Το σημαντικότερο στοιχείο του scooter είναι η νέα μονάδα ελέγχου ECU η οποία ονομάζεται SSmartcore και είναι κατά 208% πιο γρήγορη από την προηγούμενη γενιά. Αυτό μεταφράζεται ως ακρίβεια στην οδήγηση με μηδενικές καθυστερήσεις, προ εγκατεστημένες εφαρμογές ασφάλειας, διαφορετικά σενάρια οδήγησης και απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών του δίκυκλου.

Μέσω της εφαρμογής Siri της Apple έχεις διαθέσιμες φωνητικές εντολές.

Το Supersport είναι εξοπλισμένο με ένα υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 10,3 ίππους και 29Nm ροπής. Οι δύο μπαταρίες έχουν τη δυνατότητα αυτονομίας 170 χιλιομέτρων ανάλογα με την οδήγηση, ενώ ανήκουν στην οικογένεια των ανταλλακτικών μπαταριών της Gogoro. Το scooter είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα 96Km/h με το βάρος του να είναι στα 123 κιλά με τις μπαταρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη φόρτιση δεν πρέπει να αγχώνεσαι καθώς ανταλλάσεις την μπαταρία σου σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος αποθήκευσης 25 λίτρων, ενώ οι τροχοί είναι 13 ιντσών και τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS της Bosch. Εντυπωσιακά είναι τα ηλεκτρονικά βοηθήματα με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας ταξιδιού, ρυθμιζόμενο σύστημα ABS και σύστημα συνδεσιμότητας. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ μέσω του smartphone σου μπορείς να ελέγξεις και να ρυθμίσεις κάθε λεπτομέρεια του scooter ακόμα και μέσω φωνητικών εντολών.

Το βίντεο παρουσίασης του Gogoro Supersport.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης