του Νίκου Βιτσιλάκη

Είναι πλέον γνωστό, η αγγλική φίρμα θα κάνει αυτό που κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα και θα βγάλει σπέσιαλ εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή έγινε με το Thruxton R (δείτε εδώ) και η συνέχεια δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή για πολλούς λόγους. Κυρίως επειδή πρόκειται για ένα πρωτότυπο που προαναγγέλλει την άφιξη της δεύτερης γενιάς του θηριώδους (και απόντος τα τελευταία χρόνια από την γκάμα της εταιρείας) Rocket ΙΙΙ, η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Πρωτομαγιά! Κάτι σαν teaser δηλαδή, κάτι που δεν συνηθίζεται γενικώς, αλλά από τους Άγγλους (και με τη φόρα που έχουν πάρει) όλα να τα περιμένεις.

Το Rocket TFC Concept δεν μας έχει εκμυστηρευτεί τα κρυφά του χαρίσματα, όπως για παράδειγμα τι βελτιώσεις κρύβει σε κινητήρα και τι ηλεκτρονικό εξοπλισμό διαθέτει, όμως μας αποκαλύπτει σε κοινή θέα ένα μυώδες power cruiser που θα στοχεύσει στο κοινό της σειράς Ducati Diavel. Σε σχέση με την πρώτη του γενιά (2004-2016) έχει αποκτήσει πιο σύγχρονη σχεδίαση και περιφερειακά υψηλότερων προδιαγραφών, ειδικά σε ανάρτηση και φρένα, με το μονόμπρατσο ψαλίδι, τα τεράστια δισκόφρενα, το «κτηνώδες» πιρούνι USD και την περίτεχνη εξάτμιση «3 σε 1 σε 2» να κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις. Δεν ξέρουμε το μοντέλο παραγωγής πόσο κοντά θα είναι σε αυτό το πρωτότυπο, γνωρίζουμε όμως (από έγκυρες πηγές) ότι η χωρητικότητα του τρικύλινδρου κινητήρα (που ήδη είναι ο μεγαλύτερος σε μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής) θα αυξηθεί σημαντικά και από τα 2.300cc θα εκτοξευτεί στα 2.500cc!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την ιπποδύναμη, που αναμένεται να φτάσει τους 160Hp, όπως επίσης και με τη ροπή που θα ξεπερνά τα… 220Nm! Κάτι εξίσου σημαντικό είναι και το βάρος, που θα είναι κατά τουλάχιστον 40 κιλά χαμηλότερο, όπως επίσης και ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει 4 οδηγικά προγράμματα, hill assist για ξεκίνημα στις ανηφόρες, 2η γενιά οργάνων TFT και σύστημα keyless για εκκίνηση και έλεγχο λειτουργιών χωρίς κλειδί. Το νέο Rocket III θα μας έρθει σε συνολικά τρεις εκδόσεις, τη βασική roadster, την τουριστική GT και την εξειδικευμένη TFC, με αυτήν την τελευταία σε περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων. Υπομονή μέχρι την 1η Μαΐου, οπότε και θα τα μάθουμε όλα λεπτομερώς!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης