Αυτό το κράνος θα φορούν 20 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 20:00
Αυτό το κράνος θα φορούν 20 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Όταν κινείσαι με μοτοσικλέτα, είναι λογικό να εκτίθεσαι περισσότερο στον κίνδυνο, καθώς στηρίζεσαι σε δύο τροχούς και το μόνο που σε προστατεύει είναι ο εξοπλισμός.

Όσο περισσότερα χιλιόμετρα «γράφεις» στον δρόμο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες... πτώσης, όχι γιατί δεν προσέχεις αλλά γιατί ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών έχει το μυαλό του σε άλλα θέματα εκτός από τον δρόμο…

Σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν ατυχήματα με αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δωρεά της Spyros Panopoulos Automotive

Οι αστυνομικοί -αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθημερινά καλύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και είναι φυσικό To κράνος και η ποιότητά του είναι σημαντικός παράγοντας της ασφάλειας κάθε αναβάτη...επακόλουθο να υπάρχουν πτώσεις και τραυματισμοί. Ο ρουχισμός και το κράνος είναι δύο πράγματα πολύ σημαντικά για την ασφάλειά τους και σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα ασφαλείας.  

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive αποφάσισε να σχεδιάσει αποκλειστικά και μόνο για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ένα κράνος από ανθρακονήματα προκειμένου να προσφέρει ασφάλεια και να είναι ακόμα πιο ελαφρύ, άρα και λιγότερο κουραστικό για τον αναβάτη. Πρόκειται για μία κίνηση που δεν αφορά σε οικονομική συναλλαγή αλλά σε χορηγία της εν λόγω εταιρείας σε αναβάτες της ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στο παρελθόν ατύχημα με τη μοτοσικλέτα τους.

Το κράνος από ανθρακονήματα της Spyros Panopoulos Automotive δεν θα προσφέρει μόνο ασφάλεια αλλά είναι και εντυπωσιακό στην όψη...

Προσφορά στη ΔΙ.ΑΣ.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον ιδρυτή της εταιρείας Σπύρο Πανόπουλο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε αυτή την κίνηση και σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε από το μηδέν 10-20 κράνη και να τα Το κράνος που θα αποκτήσουν 20 αναβάτες θα είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα...δωρίσουμε σε αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στο παρελθόν κάποιο ατύχημα. Είναι μία κίνηση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε με την κίνηση αυτή προκειμένου να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφαλείας».

Όπως μπορείτε να δείτε και από την αποκλειστική εικόνα που δημοσιεύει το zougla.gr, ακόμα και... οπτικά το κράνος από ανθρακονήματα δεν περνά απαρατήρητο. Άλλωστε η Spyros Panopoulos automotive δίνει πάντα μεγάλη έμφαση και στην αισθητική των προϊόντων της, ενώ μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την εταιρεία που σχεδιάζει και σύντομα θα έχει έτοιμο για δοκιμή το πρώτο ελληνικό υπεραυτοκίνητο με την ονομασία CHAOS.

Όταν καλύπτεις εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην πόλη, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν και πτώσεις...

Μήπως να σκεφτούμε την αναβάθμιση;

Σε κάθε περίπτωση μία τέτοια κίνηση ίσως βάλει σε… σκέψεις του αρμόδιους φορείς, που θα μπορούσαν μελλοντικά και με ελληνική υπογραφή να προχωρήσουν στην ποιοτική αναβάθμιση του εξοπλισμού των αναβατών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Οι ζημιές στις μοτοσικλέτες δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο ο τραυματισμός του αναβάτη...

 

Άλλη μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, 18:30