Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη έδωσε στην δημοσιότητα η Nissan και αφορά στο θέμα το οποίο πάρα πολύς κόσμος αναρωτιέται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με βάση το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf ανέλυσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που είχε το μοντέλο, σε παγκόσμια κλίμακα, από το ντεμπούτο του το 2010.

Ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να εξοικονομήσει 4,6 μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου ετησίως

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλυση στοιχείων 10 ετών

Η ανάλυση έδωσε σημαντικά στοιχεία που καταδεικνύουν πώς η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να αποτελεί Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός ηλεκτρικού με  ένα αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα είναι χαμηλότερο έως 30%μέρος των  λύσεων για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Συγκεκριμένα ένα μόνο ηλεκτρικό όχημα μπορεί να εξοικονομήσει 4,6 μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου ετησίως, πράγμα που ισοδυναμεί με την φύτευση 209 δένδρων.

Επιπλέον μέχρι σήμερα πάνω από 460.000 ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων Leaf  έχουν συνεισφέρει περίπου 2,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εξοικονόμησης CO2 (για να  αντιληφθούμε το μέγεθος αυτό, χρειάζονται περισσότερα από 81 εκατομμύρια δέντρα για να “απορροφήσουν” αυτό το μέγεθος CO2,  σε ένα χρόνο) και πάνω από 13 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές, όσο η (υποτιθέμενη) απόσταση οδήγησης στο φεγγάρι για περισσότερο από 33.800 φορές.

 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν μεγάλες εσωτερικές διαφορές συγκριτικά με τα αυτοκίνητα που ξέρουμε (στη φωτό το Nissan Leaf τελευταίας γενιάς)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης