Στην Toyota έχουν μπει στην τελική ευθεία παρουσίασης του νέου Corolla GR το οποίο αναμένεται στο τέλος Το νέο Corolla GR αναμένεται να είναι 5θυρο hatchback.του 2022. Εκείνο όμως που κυκλοφορεί και έχει ανεβάσει το θερμόμετρο της ανυπομονησίας είναι ότι οι Ιάπωνες ετοιμάζουν και έκδοση με υδρογόνο!

Σύμφωνα με το Forbes η Toyota ετοιμάζει ένα περίεργο σύστημα υδρογόνου για τον θερμικό της κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα οι φήμες θέλουν το σύστημα να χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο του κινητήρα απευθείας κάτι που σύμφωνα με την Toyota θα πλησιάσει πολύ τους μηδενικούς ρύπους και το CO2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Corolla GR στην Ιαπωνία θα έχει ισχύ 300 ίππους!

Φήμες και για νέο Prius με υδρογόνο!

Στην περίπτωση του Corolla GR ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός τρικύλινδρος 1.6 λίτρων με τούρμπο ο Η Toyota πάντως δείχνει να ποντάρει περισσότερο στο υδρογόνο παρά στις μπαταρίες.οποίος θα αποδίδει 258 ίππους και 360Nm ροπής. Μάλιστα, θα υπάρξει και μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση με σχεδόν 300 ίππους στην Ιαπωνία. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ το σύστημα τετρακίνησης θα είναι αυτούσιο από το Yaris GR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως στο τέλος του 2022 θα έχουμε και την έλευση του Prius το οποίο εκτός από υβριδικό θα υπάρχει και έκδοση υδρογόνου με την ίδια τεχνολογία όπως το Corolla. Το σίγουρο είναι ότι οι Ιάπωνες το 2023 θα μας δώσουν το πρώτο τους μοντέλο με μοναδικό καύσιμο το υδρογόνο.

Το νέο Prius αναμένεται στο τέλος του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Toyota Yaris Cross ξεπούλησε στην Ελλάδα!

Πόσες εργοστασιακές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις

Οι τιμές της νέας Toyota GR Supra

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης