Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος της Formula 1 αποτελεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη. Για να εργαστείς εκεί θα πρέπει να είσαι ο καλύτερος στον τομέα σου και να αποδεικνύεις μέρα με την ημέρα πως αυτό που κάνεις ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η συνάντησή μας με τον Βαγγέλη Αρβανιτάκη έγινε το καλοκαίρι στην Ελλάδα...

Αεροδυναμιστής στην Alfa Romeo F1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Formula 1 μπορεί να μην έχουμε Έλληνα οδηγό αλλά έχουμε αρκετούς που εργάζονται στην εξέλιξη των O Βαγγέλης προέρχεται από αγωνιστική οικογένεια…μονοθεσίων. Σχεδόν 15 είναι ο αριθμός σήμερα και ένας εξ αυτών είναι ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης που εργάζεται ως αεροδυναμιστής στην ομάδα της Alfa Romeo.

Ο Βαγγέλης προέρχεται από μία οικογένεια που έχει διαπρέψει στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και το όνομα τη είναι πολύ γνωστό σε όσους παρακολουθούν αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Εκατοντάδες συμμετοχές, πρωτιές, τίτλοι και αμέτρητα κύπελλα κοσμούν το παλμαρέ της οικογένειας Αρβανιτάκη…

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης μαζί με τον πιλότο της Alfa Romeo Kimi Raikkonen και το μονοθέσιο της ομάδας...

Από μικρός στους αγώνες…

Έχοντας λοιπόν μεγαλώσει μέσα στους αγώνες, δεν ήθελε και πολύ για να «κολλήσει» το μικρόβιο, ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης…

Ακολούθησε συγκεκριμένες σπουδές, πήγε στη Μεγάλη Βρετανία και εργάστηκε στις ομάδες, Honda, Brawn GP (τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα), Mercedes, Ferrari για να βρεθεί σήμερα στην Alfa Romeo όπου και εργάζεται στον τομέα της αεροδυναμικής εξέλιξης.

Αυτή τη στιγμή η Alfa Romeo βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών...

Βάλε στόχο…

Τον συναντήσαμε στην Ελλάδα και μιλήσαμε μαζί του. Απλός, χαρούμενος και έτοιμος να απαντήσει σε κάθε Όταν βάλεις ένα στόχο και προσπαθήσεις θα πετύχεις…ερώτηση, μας έδωσε να καταλάβουμε πως τίποτε στην ζωή δεν έρχεται από μόνο του αλλά από μεγάλη προσπάθεια.

Σίγουρα μπορεί να χρειάζεται και τύχη όμως αν ονειρεύεσαι και παλεύεις για κάτι που θέλεις πολύ, μπορείς να το πετύχεις.

 

 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης