Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το ολοκαίνουριο Honda e είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο η ιαπωνική φίρμα έχει φτιάξει από μία λευκή κόλλα χαρτί.

Μπορεί τα εμπρός στρογγυλά φωτιστικά σώματα να θυμίζουν λίγο από το Civic πρώτης γενιάς, ωστόσο όλο το υπόλοιπο σύνολο είναι πρωτοποριακό από κάθε πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και η θέση της υποδοχής φόρτισης στο Honda e είναι ξεχωριστή...

 

Ξεχωρίζει και τη νύχτα

Τεχνολογικά προηγμένο εφοδιάζεται με πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων και έχει πολλά ιδιαίτερα Ακόμα και όταν το Honda e είναι ακίνητο έχει κ΄τι να σου προσφέρει (οπτικά)…χαρακτηριστικά όπως οι… πέντε οθόνες στην κεντρική κονσόλα, οι ψηφιακοί πλαϊνοί καθρέπτες ακόμα και η θέση που τοποθετείς το καλώδιο φόρτισης είναι ιδιαίτερη. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες στο εμπρός καπό ξεχωρίζει ένα… καπάκι που κάνει αντίθεση με το χρώμα το αμαξώματος.

Το συγκεκριμένο ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού και αποκαλύπτεται οι δύο υποδοχές των καλωδίων φόρτισης. Ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η φόρτιση τη νύχτα όπου αναβοσβήνει ένα μπλε φως και είναι σα να χτυπά η καρδιά του Honda e. Σίγουρα πρόκειται για ένα όχημα που είναι πολύ προχωρημένο σχεδιαστικά και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.  

Το εσωτερικό του είναι πολύ ξεχωριστό και αποτελείται από πέντε οθόνες!

 

Αυτονομία κοντά στα 200χλμ.

Να σημειώσουμε πως το Honda e εφοδιάζεται με μπαταρίες που έχουν χωρητικότητα 35,5 kWh και προσφέρουν αυτονομία που αγγίζει τα 220 χιλιόμετρα.

Η ισχύς φτάνει τους 136 ίππους (αρχική έκδοση), η ροπή τα 315Nm με τις επιδόσεις να μεταφράζονται σε 9 δευτερόλεπτα για το 0-100 και τελική τα 145χλμ./ώρα. Η τιμή του ηλεκτρικού μοντέλου της Honda φτάνει τα 30.186 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Honda e πατήστε ΕΔΩ

 

Κατά τη φόρτιση τη νύχτα αναβοσβήνει αυτό το μπλε φως...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης