Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων η Ford κατέγραψε στην ελληνική αγορά αύξηση πωλήσεων, ενώ στους οκτώ πρώτους μήνες βρίσκεται στην 1η θέση σε ταξινομήσεις στην κατηγορία των LCV οχημάτων. Από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2021, οι πωλήσεις των επαγγελματικών μοντέλων Ford στην Ελλάδα κατέγραψαν σημαντική αύξηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων (πηγή: ΣΕΑΑ), κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2021, τα επαγγελματικά μοντέλα Ford καταλαμβάνουν μερίδιο 16,5% επί του συνόλου της αγοράς αυξάνοντας τις εμπορικές τους επιδόσεις στην κατηγορία κατά 44% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.

Αυτό που βοηθάει τους επαγγελματίες στην επιλογή τους είναι η μεγάλη γκάμα των LCV μοντέλων Ford. Οι κάτοχοι ικανοποιούνται γιατί μπορούν να βρουν το αυτοκίνητο που τους ταιριάζει. Οι περισσότεροι κάνουν συνδυασμό ανάμεσα στη δουλειά τους και στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Η Ford ανταποκρίνεται με επιτυχία στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κλάδου προσφέροντας τις πιο ανταγωνιστικές, προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις που αποδεδειγμένα αντέχουν στον χρόνο και υποστηρίζουν ιδανικά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που έχει αγαπηθεί περισσότερο είναι το σκληροτράχηλο Ranger. Είναι το best seller της γκάμας Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Η θεαματική αύξηση στις πωλήσεις που κατέγραψε από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο 2021 δείχνει τις προτιμήσεις των αγοραστών. Η Ford ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 67%.

Εξαιρετική στην ελληνική αγορά είναι η δυναμική και των υπόλοιπων LCV μοντέλων Ford, με το Transit Connect να καταγράφει αύξηση 17%, το Transit Courier 14% και το Transit Custom 69%.

Καταλαμβάνοντας έως τώρα και για έβδομη χρονιά την πρωτιά στη Γηραιά Ήπειρο στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων με μερίδιο 14,6% (+3 μονάδες από τον δεύτερο κατασκευαστή), το Ranger συνεχίζει να «καλπάζει» σε πωλήσεις και να αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά το best seller μοντέλο στην Ευρώπη στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%.

Στην Ευρώπη η Ford για 7η συνεχόμενη χρονιά παραμένει η δημοφιλέστερη εταιρεία σε πωλήσεις στην κατηγορία των LCV οχημάτων. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές που έχουν και τις τεχνικές υποδομές προτιμούν τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του δημοφιλούς Transit, οι οποίες συνέχισαν να κερδίζουν σημαντικό εμπορικό έδαφος. 

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το αμιγώς ηλεκτροκίνητο E-Transit και αναμένονται νέες ανατροπές στις αγορές. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης