Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lancia Ypsilon μπορεί να είναι ήδη 11 ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο όμιλος Stellantis είναι έτοιμος να την αποχαιρετήσει. Κάθε άλλο, το μικρό ιταλικό αυτοκίνητο πόλης μόλις ανανεώθηκε για την ιταλική αγορά, το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου η Lancia εξακολουθεί να δραστηριοποιείται, έχοντας μάλιστα και πολύ καλά νούμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Lancia, η ανανεωμένη Ypsilon είναι το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης που έφτιαξε ποτέ η εταιρία. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το σύστημα infotainment 7 ιντσών έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ έχει εγκατασταθεί και ασύρματος φορτιστής smartphone με αποκορύφωμα την κάμερα οπισθοπορείας.

Κατά τα άλλα, η Lancia έχει αναπτύξει ένα νέο χρώμα που ονομάστηκε Verde Rugiada και έκανε κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, υπάρχει πλέον μπλε επένδυση στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, πράσινες πολύχρωμες λεπτομέρειες στον λεβιέ ταχυτήτων, στο τιμόνι, στους αεραγωγούς αλλά και ένα αναθεωρημένο ταμπλό οργάνων. Η Lancia έχει επίσης ντύσει τα καθίσματα με ένα νέο υλικό που ονομάζεται Seaqual Yarn, το οποίο δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέγεται στη Μεσόγειο.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ότι η Ypsilon προσφέρεται πλέον αποκλειστικά ως ήπιο υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα BSG 12 volt και μπαταρία ιόντων λιθίου. Το μονυέλο έχει συνολική ιπποδύναμη 70 ίππων. Κάνοντας την Ypsilon υβριδική, η Lancia της έχει εξασφαλίσει εύκολη πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων με πρότυπα εκπομπών, ενώ παράλληλα παρέχει νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία νέα Ypsilon είναι προγραμματισμένη για το 2024 χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης