Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν ανακηρύχθηκε τυχαία το καλύτερο ηλεκτρικό supercar του κόσμου. Το Rimac Nevera αποτελεί αυτοκίνητο σταθμό στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μας μύησε στις απίστευτες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, ακόμα και στην κατηγορία των supercars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και εάν δεν είχατε πειστεί μέχρι σήμερα για την κλάση του αυτοκινήτου, να σας πούμε πως το Rimac Nevera κατάφερε να σπάσει 23 ρεκόρ ταχύτητας μέσα στην ίδια ημέρα. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία.

Να θυμίσουμε πως οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής για ένα σύνολο που κατέχει ήδη αρκετά ρεκόρ, έχει ψηφιστεί καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χρονιάς και στοχεύει ακόμα ψηλότερα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως είχε υπονοήσει προηγουμένως ο CEO Mate Rimac στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Nevera δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ταχύτερο όχημα παραγωγής που επιταχύνει από τα 0 στα 400 km/h (249 mph) και στη συνέχεια επιστρέφει στα 0. Χρειάστηκε 29,94 δευτερόλεπτα για να το πετύχει, ενώ η Koenigsegg Regera χρειάστηκε 31,49 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το ίδιο έργο το 2019 στο αεροδρόμιο Råda στη Σουηδία.

Αυτή είναι η λίστα και με τα 23 ρεκόρ που σημείωσε το Rimac Nevera.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης