Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ώρα της παγκόσμιας πρεμιέρας του πολυαναμενόμενου Qashqai πλησιάζει. Η νέα γενιά του best seller μοντέλου είναι έτοιμη να παρουσιαστεί επίσημα, με τη Nissan να δίνει στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο από το αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το καινούριο SUV των Ιαπώνων. Στα πλάνα βλέπουμε τα φώτα LED του αυτοκινήτου, τη διαφορετικής απόχρωσης οροφή και τα καπάκια των καθρεπτών, τη γρίλια της μάσκας και το πιο δυναμικό καπό.

Το νέο Qashqai είναι πιο μοντέρνο, πιο σπορτίφ και αεροδυναμικό. Τη μεγάλη διαφορά όμως κάνει το εσωτερικό. Η καμπίνα αναβαθμίστηκε ριζικά τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και τεχνολογιών. Φέρει ψηφιακές οθόνες, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και προηγμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Οι χώροι είναι καλύτεροι σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, με τις επιφάνειες του σαλονιού να καλύπτονται από ανώτερη ποιότητας υλικά.

Μόνο υβριδικό βενζίνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του είναι ολοκαίνουριο, περιλαμβάνοντας δύο ψηφιακές οθόνες.

Όσον αφορά στους κινητήρες, diesel δεν υπάρχουν πλέον. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ του 1.300άρη βενζίνης και του 1.5 e-Power. Ο πρώτος ενσωματώνει mild-hybrid σύστημα και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 140 και 160 ίππους. Η ροπή είναι στα 240 και 260 Nm αντίστοιχα και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Την άνοιξη ξεκινά το λανσάρισμα.

Η ισχυρότερη εκδοχή συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT. Η συγκεκριμένη έχει ελαφρώς αυξημένη ροπή, ενώ υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης.

Η έκδοση e-POWER είναι υβριδική και συνδυάζει τον 1.5 βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 190 ίππους και τα 330 Nm ροπής. Ο βενζινοκινητήρας δεν παρέχει ώθηση στους τροχούς, αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια του ηλεκτρικού μοτέρ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Οι κινητήρες του νέου Nissan Qashqai

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης