Την ισχυρότερη και ταχύτερη πετρελαιοκίνητη εκδοχή του δημοφιλούς SUV με το διακριτικό S και τη σπορτίφ εμφάνιση λάνσαρε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SQ5 TDI τροφοδοτείται από τον V6 TDI κινητήρα των 3.0 λίτρων. Το μοτέρ αποδίδει 347 ίππους και 700 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία που βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών.

Η ηλεκτρική υποβοήθηση εξαλείφει το turbo lag, με το mild hybrid να βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, η οποία σύμφωνα με την Audi είναι στα 6,8 λίτρα ανά 100 χλμ. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος quattro, τα φρένα αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 374 χλστ. και εξαπίστονες δαγκάνες και η ανάρτηση έχει πιο σκληρή ρύθμιση – προαιρετικά υπάρχει και ενεργή αερανάρτηση. Το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες 20 ή 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα με επένδυση δέρμα και alcantara, τα διακοσμητικά είναι από αλουμίνιο, ξύλο ή carbon, για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών υπάρχει το σύστημα πολυμέσων MMI με την οθόνη 8,3 ιντσών και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen. Φυσικά, δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το WiFi hotspot και οι τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Το νέο SQ5 TDI είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 67.750 ευρώ.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του Q5 στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης