Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα σχολικά λεωφορεία μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να μεταφέρουν απλά τα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Είναι από τα πιο δημοφιλή οχήματα για μετατροπή σε τροχόσπιτο, καθώς έχουν απλή διάταξη, αρκετό χώρο και μεγάλα παράθυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον με τις τιμές των σπιτιών να έχουν πραγματικά σπάσει κάθε ρεκόρ, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να αγοράσουν ένα αποσυρμένο σχολικό λεωφορείο και με αρκετή προσωπική δουλειά και μερικά χρήματα, να το μετατρέψουν σε μία μόνιμη κατοικία με πραγματικά πολλές και έξυπνες ανέσεις.

Στο σημερινό δημιούργημα, ο ιδιοκτήτης Μάικ ήθελε να αναδημιουργήσει την αίσθηση ενός εξοχικού σπιτιού, χρησιμοποιώντας πολύ φυσικό ξύλο. Δημιουργεί έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, με τους επισκέπτες να εισέρχονται από το σαλόνι όπου ένας μικρός καναπές βρίσκεται στη μία πλευρά, κάτω από τον οποίο βρίσκονται οι μπαταρίες για τα ηλιακά πάνελ. Απέναντι από αυτόν βρίσκεται ένα πιάνο 88 πλήκτρων όπου ο Mike συνθέτει μουσική και πίσω από αυτό υπάρχει μια αναδιπλούμενη τηλεόραση που χρησιμεύσει και ως οθόνη του υπολογιστή του.

Δίπλα στο σαλόνι υπάρχει η ξυλόσομπα που διαθέτει πέτρινη επένδυση. Η κουζίνα βρίσκεται δίπλα και διαθέτει ένα μικρό ψυγείο, εστίες προπανίου και ντουλάπια πάνω και κάτω από τον ξύλινο πάγκο.
Στο πίσω μέρος είναι το κρεβάτι και το υπνοδωμάτιο, αλλά ο χώρος από κάτω εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Στεγάζει τα συρτάρια για τα ρούχα, αλλά επίσης ανασηκώνεται για να αποκαλύψει έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο όπου ο Mike διατηρεί εργαλεία, επιπλέον τρόφιμα, ξύλα για τη σόμπα και άλλες προμήθειες. Ο χώρος στεγάζει επίσης τη δεξαμενή γλυκού νερού και τον θερμοσίφωνα του, και είναι προσβάσιμος από το πίσω μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ένα μικρό μπάνιο βρίσκεται ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα και την ξυλόσομπα. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μάικ χρειάστηκε δύο χρόνια για να φτιάξει το λεωφορείο και σίγουρα του κόστισε λιγότερο από το να αγοράσει ένα σπίτι.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης