Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο τυφώνας Ian ήταν ένας από τους δυνατότερους που έπληξαν ποτέ τη δυτική ακτή της Φλόριντα, καταστρέφοντας τα πάντα, τον Σεπτέμβριο του 2022. Ένας ισχυρός τυφώνας που προκάλεσε ζημιές 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και ένα Toyota Highlander Hybrid του 2006. Το συγκεκριμένο SUV το είχε αγοράσει καινούργιο το 2006 ο Mark Miller και την ημέρα της καταστροφής από τη θεομηνία, το κοντέρ του έγραφε 1.7 εκατ. χιλιόμετρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota μόλις ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο μοντέλο και την ιστορία του, έδωσε στο Miller, εντελώς δωρεάν, ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Δημοσιεύοντας την ιστορία σε ένα δελτίο τύπου, η Toyota εξηγεί ότι η χειρονομία καλής θέλησης έγινε ως ευχαριστώ προς έναν τόσο πιστό πελάτη. Ο Μίλερ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ασφαλτοστρώσεων, χρησιμοποίησε το παλιό Highlander εκτενώς στην επαγγελματική του ζωή για ρυμούλκηση η ως κινητό γραφείο.

Περιέργως, η ανακοίνωση της εταιρίας δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τη συντήρηση που έγινε κατά τη διάρκεια των 1.7 εκατ. χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε ιδέα εάν διέθετε τον αρχικό κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων ή την ίδια υβριδική μπαταρία. Ωστόσο, ο Miller λέει ότι ήταν “εξαιρετικά αξιόπιστο.

Στη φωτογραφία είναι το Highlander Hybrid Bronze Edition του 2023 που δόθηκε στον Miller σε μια τελετή έκπληξη τον Ιανουάριο. Ο έμπορος του είχε δώσει προηγουμένως ένα ψυγείο ως δώρο, όταν το SUV έφτασε τα 800.000χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Toyota προχωρά σε δωρεά οχήματος μετά από φυσική καταστροφή. Ένα νέο Toyota Tundra δόθηκε στη νοσοκόμα Alynn Pierce αφού το δικό της κάηκε κατά τη διάσωση ανθρώπων από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια το 2019. 
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης