Στην προσπάθεια να συμβάλλουν στην εργασιακή ευημερία και να μειώσουν τους κινδύνους τραυματισμού στις γραμμές παραγωγής, οι κατασκευαστές δημιουργούν διάφορα πρωτοποριακά εξωσκελετικά εξαρτήματα για τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Nissan στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης. Η εταιρεία, έχοντας την υποστήριξη του Καταλανικού Ομίλου Αυτοκινητοβιομηχανιών (CIAC) που χρηματοδοτεί το έργο, του Τεχνολογικού Κέντρου Eurecat και του Πολυτεχνείου της Καταλονίας (UPC), ολοκληρώνει τη δοκιμαστική φάση των εξωσκελετών πριν την ενσωμάτωσή τους στη γραμμή παραγωγής.

Η Nissan Ισπανίας, από τις αρχές του 2018 πραγματοποιεί εκτεταμένες δοκιμές των εξωσκελετών σε πραγματικό περιβάλλον παραγωγής, δοκιμάζοντας πέντε διαφορετικά μοντέλα που υποστηρίζουν τα πόδια, τους ώμους και την πλάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξωσκελετοί είναι κατασκευασμένοι από υλικά ελαφρού κράματος και ζυγίζουν από 1,5 έως 3 κιλά. Παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη στους εργαζομένους που εκτελούν εναέρια καθήκοντα και τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες πιο γρήγορα και το σημαντικότερο με απόλυτη ασφάλεια.

Μόλις ολοκληρωθεί η τελευταία φάση των δοκιμών, οι εξωσκελετοί θα ενσωματωθούν πλήρως στη γραμμή παραγωγής του ισπανικού εργοστασίου, καθώς και σε άλλες μονάδες.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης