Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου, ονομάζεται Emira και είναι το μοντέλο που κλείνει έναν μεγάλο κύκλο για τη Lotus, καθώς πρόκειται για το τελευταίο αυτοκίνητο της μάρκας με θερμικό κινητήρα. Τη νέα εποχή όλες οι Lotus θα είναι εξηλεκτρισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την Emira, όλες οι υπόλοιπες Lotus θα είναι εξηλεκτρισμένες, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

Προφέρεται «E-meer-a» και σε διάφορες αρχαίες γλώσσες μεταφράζεται ως «αρχηγός» ή «ηγέτης». Βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα Sports Car Platform, υιοθετώντας στοιχεία από τις Evija και Evora, έχοντας κεντρομήχανη διάταξη, χαμηλό κέντρο βάρους, εξελιγμένη αεροδυναμική, compact διαστάσεις και άκρως επιθετική εμφάνιση.

Η Lotus κάνει λόγο για ένα ισχυρό, καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, που ενσωματώνει το τέλειο πακέτο, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με τις σύγχρονες τεχνολογίες και την καθημερινή χρηστικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την Emira θα δούμε μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα που πατάνε σε τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες (Sport, Hypercar, Premium και e-Sport) καλύπτοντας από τα sportcars έως τα SUV. Η κατασκευή των οχημάτων θα γίνεται τόσο στην Αγγλία όσο και στην Κίνα, στο εργοστάσιο της Geely Group, όπου και ανήκει η Lotus.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη εμφάνιση της Lotus Evija των 2.000 ίππων

Το ηλεκτρικό supercar που θα ακούγεται σαν V8 Formula 1

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης