Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν το θέμα του ήχου από τον κινητήρα των αυτοκινήτων σημαντικό στη νέαΕκτός από τον κινητήρα θα υπάρχει ήχος ειδοποίησης για ζώνες, φλας και φώτα! εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι φανατικοί των τεσσάρων τροχών θέλουν να συνεχίσουν να ακούνε τον μπάσο ήχο ενός V12 κινητήρα ή τον ανατριχιαστικό ήχο ενός 6κύλινδρου σε σειρά, ωστόσο με τον ερχομό της ηλεκτρική εποχής αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν.

Για την Lotus παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. Η βρετανική φίρμα, η οποία έχει περάσει στην ηλεκτρική εποχή και ήδη εξελίσσει τo supercar Evija, δε θα αφήσει έτσι τους φανατικούς της μάρκας. Έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει ένα ηχητικό σύστημα το οποίο θα είναι εναρμονισμένο με την κίνηση του αυτοκινήτου και θα παίζει τον ήχο του κινητήρα Cosworth V8 του μονοθεσίου Formula 1, Type 49 που κέρδισε το πρωτάθλημα F1 το 1968.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο επίπεδο φτάνουν οι μηχανικοί της Lotus για τον ήχο του Evija

Τη συμβολή ενός μουσικού παραγωγού ζήτησε η Lotus

Η Lotus ζήτησε τη βοήθεια του μουσικού παραγωγού Patrick Patrikios προκειμένου να δημιουργήσει το Ο Graham Hill ήταν εκείνος που κέρδισε το πρωτάθλημα με την Type 49 το 1968συγκεκριμένο remix. Ο ήχος του κινητήρα θα παίζεται από το εμπρός μέρος για να ειδοποιεί τους πεζούς για το διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα θα φτάνει ο τρομερός ήχος του V8 στα αυτιά του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Evija θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lotus και αναμένεται να αποδίδει 1.975 ίππους! Η επιτάχυνση από τα 0-200Km/h θα είναι κάτω από 9 δευτερόλεπτα!

Δείτε και ακούστε την Lotus Type 49 στην πίστα CoTA με οδηγό τον Alexander Rossi

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος εποχής για τις Lotus Elise και Exige με ειδικές εκδόσεις

Η τελευταία παραδοσιακή Lotus

Η πρώτη εμφάνιση της Lotus Evija των 2.000 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης