Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο Goodwood SpeedWeek, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (16-18 Οκτωβρίου) στο κτήμα του Λόρδου March στο West Sussex της Βρετανίας, έκανε την εμφάνισή του το εκθαμβωτικό hypercar της Lotus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Άγγλος ευγενής είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τις δυνατότητες της Evija, του εκπληκτικού αυτού τετράτροχου, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα οχήματα που έχουν πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προηγμένοι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 2.000 ίππους και 1.700 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε λιγότερα από 9 δεύτερα. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh είναι συμβατή σε κάθε δίκτυο και μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 12 λεπτά. Αυτό που συναρπάζει ωστόσο είναι πως αναπληρώνει πλήρως την ενέργεια στον εκπληκτικό χρόνο των 18 λεπτών μέσω δικτύου ταχυφορτιστή 800 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Η ηλεκτροκίνητη Lotus Evija θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες. Όσο για την τιμή της, ξεκινά από 1,9 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης