Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Αυτό είναι το νέο αγωνιστικό Mustang Dark Horse R και είναι έτοιμο για τη σειρά αγώνων Mustang Challenge που θα ξεκινήσει το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση στην πίστα  το Mustang Dark Horse R μοιράζεται πολλά εξαρτήματα με το κανονικό κουπέ Dark Horse. Ο V8 κινητήρας 5.0 λίτρων, που παράγει 500 ίππους, παραμένει, με μερικές μικρές αναβαθμίσεις, καθώς και το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο μετάδοσης Tremec.

Από εκεί και πέρα, το Dark Horse R είναι έτοιμο για αγώνες με βελτιωμένα συστήματα λαδιού και ψύξης, ένα νέο σύστημα εξάτμισης Borla, αμορτισέρ Multimatic, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και άλλα. Οι ζάντες 19 ιντσών κατασκευάζονται ειδικά για το Dark Horse R, όπως και τα ελαστικά αγώνων Michelin.

Στο εσωτερικό, το Dark Horse R είναι εξοπλισμένο, με αγωνιστικά καθίσματα Recaro, ζώνη ασφαλείας Sparco, τιμόνι με γρήγορη απελευθέρωση, προστατευτικά δίχτυα και διάφορα άλλα εξαρτήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι που θα διαθέσουν τα λεφτά για ένα από αυτά τα Mustangs σίγουρα θα το κάνουν για να κερδίσουν, γι’ αυτό είναι καλό που υπάρχει μια ολοκαίνουργια σειρά αγώνων ανάπτυξης ακριβώς για αυτό το αυτοκίνητο. Με την ονομασία Mustang Challenge, η Ford δηλώνει ότι η σειρά θα αποτελείται από 10 έως 12 αγώνες, σε συνδυασμό με 5 ή 6 Σαββατοκύριακα εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Βόρεια Αμερική. 

Αναμένεται να δούμε τα πρώτα αυτοκίνητα αγώνων Dark Horse R στην πίστα κάποια στιγμή το 2024. Προς το παρόν, το νόμιμο για δρόμο Mustang Dark Horse θα βγει προς πώληση αυτό το καλοκαίρι.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης